LIOF


De Innovatiedag, donderdag 22 mei congrescentrum Het Forum in Roermond

Innovatie en LIOF zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds 1978 hebben wij velehonderden, succesvolle innovatieve projecten bij Limburgse bedrijven ondersteund, zowel inhoudelijk als fi nancieel. Soms direct via eigen fondsen en programma's, soms indirect met financiële middelen van de Provincie Limburg, landelijke en Europese overheden.
Ook in de toekomst zijn er volop mogelijkheden voor innovatieondersteuning bij het Limburgse MKB. Zo is er in diverse Europese, nationale en vooral ook regionale programma's bijna 2 miljard euro gereserveerd voor innovaties in Nederland gedurende de komende jaren. LIOF zal zich maximaal inspannen om het Limburgse MKB volop te laten profiteren van deze programma's.

Graag kijken wij samen met u naar de nieuwe mogelijkheden. Daartoe nodigen wij u uit voor De Innovatiedag op donderdag 22 mei a.s. van 12.45 tot 18.00 uur in congrescentrum het Forum in Roermond. Het programma dat onder prikkelende leiding staat van Jan Douwe Kroeske, kent plenaire sessies en een aantal workshops. Tijdens de plenaire sessies zullen Herman Vrehen (gedeputeerde Economische Zaken), Luc Soete (directeur MERIT), Theo Boshuisen (voorzitter LIOF Deskundigencommissie) en ondergetekende, hun licht laten schijnen op de methodieken, mogelijkheden en effecten van ondersteuning van innovatie.

Tijdens de workshops krijgt u inzicht in de financiering van innovatie en in de nieuwe ondersteuningsmogelijkheden voor het Limburgse MKB. Ook komen de in's and out's ter sprake van cultuurverschillen bij grensoverschrijdende samenwerking. Daarnaast informeren wij u erover hoe u een innovatief idee het best beschermt. Aan het einde van De Innovatiedag blikken wij kort terug op de afgelopen dertig jaar. Daarbij belichten wij inspirerende innovatiesuccessen van een aantal Limburgse bedrijven. De drie meest aansprekende innovaties zullen wij bij deze gelegenheid onderscheiden met de 'LIOF Innovatie Diamant'.

Uiteraard krijgen deelnemers alle gelegenheid om contact te leggen met ondernemers, bestuurders en intermediairs. Mogelijk ontstaan er ter plekke nieuwe netwerken of zelfs samenwerkingsverbanden. Kortom, De Innovatiedag mag en kunt u niet missen!

Geen uitnodiging ontvangen, stuur dan een e-mail naar Jettie Frieser.