Gemeente Loenen aan de Vecht


Wegwijzer bij Dementie

Het afgelopen half jaar is er een nieuwe sociale kaart gemaakt voor mensen met dementie, mantelzorgers en hulpverleners in de regio Westelijk Utrecht. Deze Wegwijzer bij dementie is tot stand gekomen door samenwerking van zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten en Alzheimer Nederland.

In deze sociale kaart staat waar men informatie kan krijgen over de verschillende ziektebeelden bij dementie, over ondersteuning van mantelzorgers, over contacten met lotgenoten, dagbesteding en logeer- en woonmogelijkheden. Ze bevat ook adressen voor hulp bij praktische problemen zoals oppas en vervoer, en informeert u over financiële regelingen.

Deze informatie is in het gehele ziektetraject nuttig, van klachten van beginnende vergeetachtigheid tot eventuele opname. De `Wegwijzer' is op het internet te vinden via www.alzheimer-nederland.nl/wutrecht, daar aangeduid als `sociale kaart'. Als brochure is de `Wegwijzer' vanaf 22 mei a.s. te vinden bij uw huisarts, wijkverpleegkundige, het Alzheimer Café, het WMO-loket, de ouderenadviseur, de zorgbemiddelaar van verzorgings- en verpleeghuizen, de Geheugenpoli van het Hofpoortziekenhuis, het Steunpunt Mantelzorg en bij Altrecht. U kunt de `Wegwijzer' ook aanvragen bij Alzheimer Nederland, mw. Selles, tijdens kantoortijden tel. 0346-587333 en buiten kantoortijden tel. 0346-565735.