Persuitnodiging: ketenaanpak in het afvalbeleid

Op donderdag 22 mei vindt de bijeenkomst 'Grondstoffen op waarde geschat?' plaats. Kernvraag die hier aan de orde wordt gesteld is hoe innovatie en verduurzaming van producten en productiemethoden hand in hand kunnen gaan met economische voordelen. In het project 'Naar een ketenaanpak in het afvalbeleid' hebben bedrijven uit de produktketens textiel, tapijt, zink, EPS (piepschuim), gips en voedsel hierover nagedacht. Toeleveranciers, producenten, afnemers en afvalverwerkers hebben samen gezocht naar manieren om de materiaalkringloop te sluiten en tegelijkertijd de milieudruk in de keten te verlagen. Op deze bijeenkomst zullen zij hun plannen van aanpak presenteren. VROM gebruikt de plannen bij het opstellen van het nieuwe afvalbeleid.

Tijdstip: donderdag 22 mei, 13.00-14.40 uur (daarna workshops en informatiemarkt)

Plaats: Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag.

Programma:

13.00 uur Opening door minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu.

13.15 uur Overhandiging resultatenboek aan Alexander Rinnooy Kan (voorzitter van de Sociaal-Economische Raad), met reactie van zijn kant.

13.30 uur Presentatie van de plannen van aanpak van de pilotprojecten aan een jury bestaande uit minister Cramer, de heer Rinnooy Kan en Bart Jan Krouwel (directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Rabobank Nederland). Tijdens een van de presentaties wordt bijvoorbeeld in een modeshow 'cradle to cradle' kleding, gemaakt van gebruikt textiel, gepresenteerd, tijdens een andere presentatie wordt bijvoorbeeld een convenant met de gipssector getekend om de hoeveelheid gerecycled gips binnen twee jaar te verdubbelen

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Noot voor redacties (