Provincie Overijssel

Logeergids.nl voor zorgvragers en mantelzorgers

Op donderdag 22 mei 2008 presenteert Stichting Stuurgroep Logeervoorzieningen Overijssel de Logeergids.nl in het provinciehuis te Zwolle. De Logeergids.nl is een website (www.logeergids.nl) en brochure met een zo compleet mogelijk overzicht van logeeradressen in Overijssel voor mensen met een zorgvraag.

Ruim 140 logeeradressen bieden mantelzorgers de mogelijkheid om tijdelijk ontlast te zijn van hun zorgtaken door een prettig verblijf aan te bieden aan degenen die zij verzorgen. Even lekker weg? Makkelijker gezegd dan gedaan? Mantelzorgers staan vaak maandenlang, 24 uur per dag, klaar voor een ander. Zij voelen zich erg verantwoordelijk voor degene die zij verzorgen. De eisen die zij stellen aan een logeervoorziening zijn vaak persoonlijk en betreffen gespecialiseerde zorg. Maar hoe komt iemand aan het juiste adres waar goede zorg voor partner, kind of geliefde gegarandeerd wordt? Met de komst van de Logeergids.nl is dat geen probleem meer. Logeergids.nl bevat een overzicht van commerciële en niet commerciële logeervoorzieningen met verschillende vormen van opvang. Van kleinschalige logeerhuizen en familiaire logeerboerderijen tot grote verzorgingshuizen en luxe zorghotels.

Van iedere logeervoorziening is informatie te vinden over het soort opvang en zorg, faciliteiten en mogelijkheden ter ontspanning.De Stichting Stuurgroep Logeervoorzieningen Overijssel verspreidt brochures onder betrokken instanties, zoals
huisartsen,mantelzorgsteunpunten en gemeentelijke WMO-loketten. De Stichting hoopt dat de brochure en de website bij elk mantelzorgsteunpunt, indicatieorgaan, zorgkantoor en gemeenten een echt naslagwerk zal worden. Een gids die direct uit de kast komt en online bereikbaar is wanneer een mantelzorger respijt nodig heeft. Tegen verzend- en administratiekosten is de gids te bestellen bij de Stichting Stuurgroep Logeervoorzieningen Overijssel. De website is vanaf 22 mei online: www.logeergids.nl.

Logeergids.nl is financieel ondersteund door de provincie Overijssel.