GroenLinks

GroenLinks, PvdA en SP organiseren openbare hoorzitting over de JSF op 22 mei

20 mei 2008

Aan de vooravond van het debat over de aanschaf van 2 JSF testtoestellen, organiseren GroenLinks, de PvdA en de SP een briefing over het JSF project. Anderhalf jaar lang is er in de Tweede Kamer niet over dit miljardenproject gesproken. Nadat het organiseren van een informatieve hoorzitting ter voorbereiding op het debat was tegengehouden door de VVD, CDA en CU, besloten GroenLinks, de PvdA en de SP tot het organiseren van de openbare briefing op donderdag 22 mei a.s. De partijen vinden dat alle informatie over de JSF openbaar moet zijn. Vertegenwoordigers van organisaties, media en burgers zijn van harte uitgenodigd om als toehoorder bij de hoorzitting aanwezig te zijn.

Tijdens de briefing zullen generaal-majoor b.d. Van Vuren, Frank Slijper van de Campagne tegen Wapenhandel en Johan Boeder, onafhankelijk JSF-watcher hun kennis delen met de Kamerleden Mariko Peters (GroenLinks), Angelien Eijsink (PvdA) en Krista van Velzen (SP), en geĂŻnteresseerde vertegenwoordigers van andere fracties.

De briefing vindt plaats tussen 14.15u en 16.30u in de Suze Groenewegzaal van het Tweede Kamergebouw. Om bij de briefing aanwezig te zijn, kan men zich tussen 13.45u en 14.00u melden bij de receptie van de Tweede Kamer (ingang Plein) en vragen naar GroenLinks secretariaat. Iemand zal dan om 14.00u al het publiek naar de zaal begeleiden.

Mariko Peters
Angelien Eijsink
Krista van Velzen