Stadsdeel Zeeburg

Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg openen vernieuwde taalwijzers

20 mei 2008

Op donderdag 22 mei 2008 om 11.30 uur worden de vernieuwde Taalwijzers van Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer geopend. De symbolische opening vindt plaats op de Dappermarkt onder leiding van Willem Paquay, lid van het dagelijks bestuur van Oost-Watergraafsmeer en Jan Hoek, stadsdeelwethouder van Zeeburg.

Inburgeren komt van twee kanten

Het principe 'Inburgering komt van twee kanten', staat centraal in de nieuwe werkwijze van beide Taalwijzers. Inburgeraars worden wegwijs gemaakt in Nederland en kunnen via Taalwijzer op Nederlandse les. Daarnaast koppelt Taalwijzer inburgeraars aan ingeburgerde Amsterdammers. Om met en van elkaar te leren en samen de weg te vinden in Amsterdam. Zo komt inburgering van twee kanten!

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 22 mei 2008
Tijd: van 11.30 tot 12.30 uur
Locatie: Dappermarkt naast drogist Etos, kruising Dappermarkt / 1e v. Swindenstraat, Amsterdam

Samenwerking centraal

De organisatie van de Taalwijzers is vernieuwd en ligt nu in handen van B&A. Stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer zijn deze samenwerking met B&A aangegaan om een nieuwe werkwijze te creëren, waarbij inburgeraars gekoppeld worden aan ingeburgerde Amsterdammers om zo een kwaliteitsslag te maken. Het doel van B&A is dat meer mensen hun weg naar de Taalwijzers weten te vinden. De Taalwijzer in Zeeburg is gehuisvest op het Obiplein 14. De Taalwijzer in Oost-Watergraafsmeer op het 's Gravesandeplein 19.