Gemeente Hengelo

Actueel

Samenwerking moet Plein Westermaat veiliger maken

Hengelo, 20 mei 2008

Samenwerking moet Plein Westermaat veiliger maken

De ondernemers van Plein Westermaat, gemeente, brandweer en politie ondertekenen op donderdag 22 mei een convenant waarin ze afspreken structureel te gaan samenwerken om de veiligheid in en rondom dit winkelgebied te bevorderen.
De deelnemende partijen willen het gestelde doel bereiken door een pakket van veiligheidsmaatregelen samen te stellen en te implementeren. De invoering van deze veiligheidsmaatregelen zullen gefaseerd plaatsvinden. De veiligheidsmaatregelen zijn uitgewerkt op basis van een in het winkelgebied uitgevoerde veiligheidsanalyse. Uit de analyse bleek dat diefstallen en inbraken het grootste probleem vormen op het bedrijvenpark en dat de bedrijven herhaald slachtoffer werden van deze delicten

Collectief winkelverbond voor zowel Plein als binnenstad

Het uiteindelijke doel van de inzet van alle betrokkenen bij KVO is de realisatie van samenwerking samengevat in convenanten, waarin afspraken staan om de veiligheid op het bedrijvenpark voor de toekomst veilig te stellen. De samenwerking wordt afgesproken voor een periode van vijf jaar. Het convenant heeft een looptijd van twee jaar, na twee jaar vindt hercertificering plaats. Met het KVO sluit Plein Westermaat aan op de binnenstad. Het collectief winkelverbod zal dan zowel in de binnenstad als op Plein Westermaat van kracht zijn.

Ondertekening

Het convenant wordt ondertekend door burgemeester Frank Kerckhaert namens de gemeente Hengelo, de heer J. Westerveld namens de politie Hengelo, de heer M. Groenen namens de brandweer Hengelo en de heer J. Visser namens de Coöperatie Plein Westermaat.
U bent van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen. Het programma vindt u in de bijlage.