Gemeente Ermelo


Bomen Stationsstraat krijgen voeding

In de periode van 22 tot 30 mei a.s. gaat BTL Bomendienst, in opdracht van de gemeente Ermelo, de groeiplaatsen van de lindenbomen in de Stationsstraat (deel tussen Rietlaan en Kerklaan) en de kastanjebomen op het Raadhuisplein beluchten bemesten en aanvullend behandelen met Pireco knoflookpreparaat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door middel van een beluchtingsmachine waarmee verticale gaten worden gemaakt aan de rand van het wortelgestel waar de haarwortels zitten. Op een diepte van ca. 50 cm wordt eerst onder hoge druk lucht ingebracht waardoor de wortels bereikbaar worden en een groot aantal horizontale luchtkanalen ontstaan. Hierna wordt bemesting en Pireco meegegeven.

Pireco knoflookpreparaat wordt ingezet als verdrijvingsmiddel tegen overlastgevende insecten en larven. In de Stationsstraat zijn dat met name bladluizen die kunnen zorgen voor overlast. Ze scheiden een kleverige substantie af, honingdauw genoemd. De luizen zuigen sap uit de bomen, benutten de eiwitten en scheiden de overtollige suikers af. Op de suikers leeft een zwartkleurige schimmel, roetdauw genoemd. Deze honingdauw komt op o.a. uitgestalde waren terecht, zorgt voor gladheid op trottoirs en is moeilijk te verwijderen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer P. van der Velde van de afdeling Openbare Werken via telefoonnummer 56 72 41.

Behandelen bomen