Gemeente Dirksland


Startsein werkzaamheden expositie "Schilderijen" op D'n Diek

Op woensdagmiddag 21 mei hebben enkele leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelharnis, de secretarissen van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en de secretaris van het ISGO de eerste schilderijen op de schutting op d'n Diek in Middelharnis ingekleurd. De gemeentesecretaris van de gemeente Dirksland, de heer K. Kasteleijn, heeft eveneens een bijdrage geleverd aan het schilderij.

Zij deden dit in het kader van de expositie: Hoe ziet Middelharnis er in 2020 uit, die door de gemeente Middelharnis, het Diekhuus en de ondernemersvereniging Middelharnis is uitgeschreven. De collegeleden kleurden een nostalgische plaat in met objecten die kenmerkend zijn voor Middelharnis. De vier gemeentesecretarissen kleurden een vrije interpretatie in van Goeree-Overflakkee. Daarnaast werd ook een afbeelding met nostalgische objecten vanuit elke gemeente ingekleurd.

Scholieren en jongeren is eerder gevraagd om samen met een groepje medeleerlingen of vrienden een beeld - hun beeld - van de gemeente Middelharnis in 2020 te schetsen! Van alle binnengekomen schetsen zijn er inmiddels 18 geselecteerd. De schetsen die zijn geselecteerd, zijn van de volgende leerlingen: Mireille Kneepkens (RGO), Jarno van Weezel (RGO), Anne Roos Lalleman (RGO), Louis Verhulst (RGO), Koen van Otzel (RGO), Sanne Huisman (RGO), Laura van Noord (RGO), Kirsten Jansen (RGO), Doris Verlaat (RGO), Marloes van Woerden (RGO), Jorik Maliepaard (RGO), Tessa de Jong (RGO), Talitha Spuij (RGO), Chantal van de Boom (RGO), Martine Nederveen (RGO), Dianne Aarnoudse (Prins Maurits), Elise Boot (Prins Maurits), Charlotte Jonker (Prins Maurits), Marjon Maliepaard (Prins Maurits), Eline Barelaar (Prins Maurits).

In de komende twee weken worden de schilderijen door de leerlingen op school ingekleurd. De schutting op d'n Diek (tegenover de Hema) wordt ingericht als museumwand, waarop grote en kleine schilderijen worden bevestigd. Op zaterdagmiddag 7 juni wordt omstreeks 13.00 uur de expositie met schilderijen officieel geopend.

De expositie wordt mogelijk gemaakt door Aannemingsbedrijf J. Kroon & Zn. B.V., de Culturele Kralenketting van de Stichting Podium, de gemeente Middelharnis en de Ondernemersvereniging Middelharnis.