Gemeente Noordenveld

Leek-Roden vervolgd

Gesprek structuurplan Leek-Roden vervolgd

Gepubliceerd op: 22 mei 2008

Logo Ontwerpopgave_small

Circa 30 organisaties uit Leek en Noordenveld namen op 15 mei 2008 deel aan het eerste werkatelier over het op te stellen ontwerp-intergemeentelijk structuurplan Leek-Roden (IGS). Bij de ateliers waren ook aanwezig medewerkers en projectgroepleden van de gemeenten Leek en Noordenveld, de provincies Groningen en Drenthe, de Dienst Landelijk Gebied en Stedenbouwkundig bureau Juurlink&Geluk.

Het eerste werkatelier werd vooral benut om met elkaar een nieuw licht te laten schijnen op de verschillende thema's uit het IGS. Zo werd er 's ochtends in groepen gediscussieerd over de kernkwaliteiten binnen het gebied Leek-Roden en mogelijke kansen en bedreigingen. Deze discussie leverde verschillende gespreksthema's op voor het middagprogramma. Gespreksthema's in de middag waren: identiteit van de dorpen, de bedrijventerreinen, het bouwen van woningen binnen de dorpen, infrastructuur, landschap en cultuurhistorie. Aan het eind van de dag werd een aantal afspraken gemaakt over het vervolgproces. Onder meer werd afgesproken dat de kernen die daar behoefte aan hebben hun visie op identiteit van hun dorp op papier zullen zetten.

De provincies Drenthe en Groningen organiseren in deze periode ook een aantal werkateliers met organisaties uit Leek en Noordenveld. Deze gaan over de studie naar de hoofdontsluiting van het gebied Leek-Roden. Afgelopen maandag was de eerste. Deze eerste avond stond in het teken van kennismaking en een ronde wat men van de ateliers verwacht en hoe men tegen het verkeer en vervoer in Leek/Roden aan kijkt.

Op 19 juni 2008 staat een gecombineerd werkatelier op het programma rondom het IGS én de hoofdontsluiting. Het stedenbouwkundig bureau zal dan ook een eerste vertaling geven van de resultaten van de discussies binnen de kaders die de gemeenteraden hebben meegegeven.

Naast de werkateliers wordt er in deze periode gewerkt aan verschillende onderdelen van het IGS. Zo komt eind mei het werkdocument beschikbaar van de 1e fase van het nieuwe plan-MER (milieurapport). Dit document wordt gepubliceerd via de website. Verder wordt op dit moment gewerkt aan de visie op de kernkwaliteiten van Leek in verband met mogelijkheden voor inbreiding en structuurverbetering van het centrum.

---

Gerelateerde artikelen


* Basisboek IGS