TNT Fashion Group en M&S Mode bouwen op Greenport Businespark

22/05/2008 10:00

Lisman Inter Holding B.V.

Amsterdam, woensdag 21 mei 2008 - Feestelijke start van bouwactiviteiten voor TNT Fashion Group en M? Mode op Greenport Businesspark

Greenport Businesspark, gelegen in het havengebied van Amsterdam, staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Nadat Renault Trucks hier recentelijk haar deuren heeft geopend, is nu bekend gemaakt dat zowel TNT Fashion Group als M? Mode zich hier gaan vestigen.

TNT Fashion Group zal vanaf deze locatie de logistieke activiteiten faciliteren van M? Mode. Op haar beurt zal M? Mode hier haar nieuwe hoofdkantoor betrekken.

Op 21 mei werd onder grote belangstelling middels een ceremoniële handeling het startsein gegeven voor de bouw van deze twee complexen. De feestelijke handeling is voltrokken door de heer C. Noorlander, Managing Director van TNT Fashion Group en de heer L. Wink, Project Manager Logistics van M? Mode, die gezamenlijk op ludieke wijze de eerste spade in de grond staken.

Beide bedrijven waren reeds gevestigd in het havengebied, maar bevestigen met deze keuze hun vertrouwen in het Atlaspark en in het bijzonder in Greenport Businesspark.

Door deze transactie is momenteel bijna 4,5ha van de beschikbare 24ha in ontwikkeling. Het gebied krijgt hierdoor een volwassen uitstraling. Ook voor de verdere ontwikkeling van het langs de Amsterdamse Golf Club gelegen gebied hebben zich reeds vele geïnteresseerden gemeld.

Tevens heeft Lisman Inter Holding, de ontwikkelaar achter Greenport Businesspark vergaande plannen om bij de entree van dit ambitieuze plan een Business Centre te realiseren. Hierin zal ruimte worden geboden aan startende en kleine ondernemers. Tot de verdere plannen behoren een bedrijfsverzamelgebouw en een Logistiek Distributie Centrum, waarvoor de start van de bouw ook dit jaar is voorzien.

Overige persinformatie:

Greenport Businesspark is een gebied van 30 hectare en bevindt zich in het Atlaspark, op de grens van de Afrikahaven en het natuurgebied Spaarnwoude. Van de 30 hectare zal slechts 24 hectare uitgegeven worden, de rest gaat op aan landschappelijke elementen. Zodoende vormt het een overgangsgebied tussen de havengebonden bedrijvigheid enerzijds en het natuurgebied Spaarnwoude anderzijds. De locatie kenmerkt zich door haar gunstige ligging; strategisch ingeklemd tussen Schiphol en de Amsterdamse haven.

Greenport Businesspark zal ontwikkeld worden in Engelse landschapsstijl. Bovendien kent zij een bijzonder hoogwaardig niveau van parkmanagement wat bijdraagt aan het collectieve waardebehoud. Deze combinatie van elementen maakt dit duurzame project uniek in haar soort.

TNT Fashion Group bv is een bedrijfsonderdeel van TNT N.V. en een wereldwijde opererende logistiek partner gespecialiseerd in fashion- en lifestyle.

M? Mode maakt deel uit van Maxeda, waaronder bijvoorbeeld ook de Bijenkorf, Hunkemöller, V? en Claudia Sträter vallen. Zij ontwikkelt en produceert alle kleding in eigen beheer.

Renault Trucks is wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogstaande wegtransportoplossingen. Het uitgebreide leveringsprogramma loopt van bestelwagens tot zware trucks en hun bijbehorende serviceconcepten. In Nederland biedt het Renault Trucks netwerk efficiënte one-stop-shop mogelijkheden voor grote en kleine vervoerders. De nieuwe vestiging op het Greenport Businesspark is de hoofdvestiging van het Nederlandse dealernetwerk van Renault Trucks en fungeert tevens als hoofdkantoor voor de regio.

Greenport Development Company is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen Lisman Inter Holding en Haven Amsterdam. Zij is primair bedoeld om zorg te dragen voor de ontwikkeling en bouw van het Greenport Businesspark.

Lisman Inter Holding B.V. (LIH) is een projectontwikkelingsmaatschappij. Zij is actief op een zeer breed vlak van de onroerend goedmarkt, zowel in Nederland, België als in Duitsland. Tevens heeft zij een brede ervaring in parkmanagement en aanverwante diensten.

Haven Amsterdam regisseert de ontwikkeling en exploitatie van de Zeehavens Amsterdam. Tevens beheert zij namens de gemeente de Amsterdamse haven. Hoofddoel is het stimuleren van de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in de gehele havenregio, met een nadruk op de versterking van de internationale logistieke functie.

Prof. Cees Dam (1932) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Sinds 1964 is hij directeur van Dam & Partners Architecten. Binnen dit bureau geeft Cees Dam sturing aan uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur en industriële vormgeving. Het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam, het Centraal Belastingkantoor, de Wilhelminatoren in Rotterdam en de rechtbank in Lelystad zijn onder andere ontwerpen van zijn hand.

website: http://www.greenport-businesspark.nl/





http://www.greenport-businesspark.nl