Gemeente Bodegraven

Leerlingen fietsen verkeersexamen

foto

Op donderdag 15 mei hebben 262 leerlingen van de basisscholen in Bodegraven deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. De leerlingen fietsten langs 16 controleposten waar ouders beoordeelden of zij zich goed aan de verkeersregels hielden. Burgemeester Lokker en teamchef Bleijenberg van de politie Bodegraven-Reeuwijk reikten aan de beste groep en deelnemer een beker en een usb-stick van VVN Bodegraven uit.

De Verhoeff Rollmanschool kwam als winnaar uit de bus. De groep leerlingen van deze school maakte de minste fouten en leerlinge Sharon van der Meij legde als enigste zowel het theoretisch als het praktisch examen foutloos af.

Voorafgaand aan het examen controleerden leden van het politieteam Bodegraven-Reeuwijk alle fietsen op onderhoud en rijtechnische staat. In totaal werden er bij 29 fietsen gebreken geconstateerd. Ouders van deze leerlingen zijn verzocht de fietsen te laten repareren.

Hoewel het theorie examen in het algemeen goed werd gemaakt constateert VVN Bodegraven dat het praktisch examen voor veel leerlingen lastig was. De postende ouders vielen veel fouten op zoals het niet of te laat richting aangeven, het niet stoppen voor een stopbord met stopstreep en zelfs het rijden door een rood verkeerslicht.