Saxion Hogescholen
BR>

wo 21 mei 2008

John van den Hof nieuwe Saxionlector
/files/storage/mnc/DHVnieuwelectormei2008DEZE.jpg

John van den Hof, senior jurist bij advies- en ingenieursbureau DHV, is onlangs benoemd tot lector Gebiedsontwikkeling en Recht aan Saxion Hogescholen. Van den Hof gaat een onderzoeksprogramma opzetten over binnenstedelijke herstructurering, duurzame gebiedsontwikkeling en de implementatie van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening. Ook gaan DHV en Saxion samen opleidingsprogramma's ontwikkelen.

"Voor DHV is het belangrijk om dicht bij innovaties op het gebied van duurzaamheid te zitten. Saxion heeft een reputatie op dit terrein en biedt hoogwaardig onderwijs. We verwachten veel van de samenwerking", aldus Van den Hof.

Het lectoraat Gebiedsontwikkeling en Recht valt binnen het Kenniscentrum Leefomgeving: hierin is alle kennis en expertise gebundeld op het gebied van de inrichting en verandering van de leefomgeving.Naast het onderzoeksprogramma gaat Van den Hof opleidingsprogramma's ontwikkelen voor docenten, medewerkers van zowel Saxion als DHV, en klanten van DHV. Ook geeft hij gastcolleges aan studenten. Belangrijkste speerpunt zijn de juridische aspecten van duurzame gebiedsontwikkeling.

Over John van den Hof

Dr. mr. John van den Hof (1958) studeerde fysische geografie en rechten aan de Universiteit Utrecht en is sinds 1986 werkzaam bij DHV in verschillende functies. Momenteel adviseert hij Nederlandse gemeentes, provincies en het ministerie van VROM bij de juridische aspecten van gebiedsontwikkeling en publiek private samenwerking. In zijn promotieonderzoek analyseerde hij de betekenis van publiek private samenwerking voor de borging van duurzame ruimtelijke kwaliteit in Vinex-wijken.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

U kunt contact opnemen met Ellen Bagerman, communicatieadviseur bij het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving, 053 - 487 17 75.