Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 22-05-2008

Politie assisteert bij ongevallen

NIEUW-BUINEN Woensdagmorgen zijn een 47-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen en een 43-jarige fietser Stadskanaal met elkaar in botsing gekomen. De automobilist reed op de Rozenlaan komende vanuit de richting Linneauslaan. Op de kruising wil de automobilist linksaf slaan de Parklaan op. Hierbij raakte de automobilist de fietser die op de Parklaan fietste in de richting van de Anjerstraat. De fietser is overgebracht naar het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Hij heeft een hersenschudding overhouden aan dit ongeval. (08-138046)

FOXWOLDE Op de kruising van de Haarveensedijk en de Roderwolderweg is woensdagmorgen een 57-jarige automobiliste uit Leek en een 40-jarige automobilist uit Fochteloo met elkaar in botsing gekomen. De vrouw reed over de Haarveensedijk komende uit de richting Leek. Op de kruising stopte zij niet voor de voor haar van rechts komende automobilist uit Fochteloo. De man moest uitwijken naar rechts en kwam daardoor met de auto terecht in een droge sloot. De man raakt bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met spoed overgebracht naar het UMCG te Groningen. (08-138162)

DALEN Woensdagmiddag is een 35-jarige automobilist uit Barendrecht op een 19-jarige automobiliste uit Dalen gebotst. De man reed op de Burg. Fonteinstraat komende uit Oosterhesselen en wilde afslaan de Rieweg in richting Wachtum. Bij het afslaan zag hij de automobiliste die uit tegengestelde richting kwam over het hoofd. De vrouw is met letsel aan het sleutelbeen en knie overgebracht naar het ziekenhuis. (08-138251)

BEILEN Woensdagmiddag is een 50-jarige automobilist uit Hooghalen op de Klatering in botsing gekomen met een 59-jarige bestuurder van een bromfiets uit Beilen. De automobilist kwam van een zandweg aan de Klatering en wilde voor hem links afslaan. Terwijl hij de weg opdraaide kwam de bromfietser, voor de automobilist, van links aanrijden. Beide bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken. Een botsing was het gevolg. De bromfietser belandde hierop in de sloot. Hij is onderzocht in het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-138291)

MEPPEL Donderdagmorgen is een 47-jarige automobilist uit Giethoorn aan de Nieuwe Nijeveenseweg tegen een boom gereden. De man is tijdens het autorijden vermoedelijk is slaap gevallen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar de Isala klinieken in Zwolle. (08-138379)

Bekeurd voor rijden onder invloed

EMMEN Woensdagavond is een 30-jarige bestuurder van een bromfiets uit Emmen op de Hoenderkamp aangehouden. Bij de blaasproef bleek de man een promillage van 0,9 te hebben. De man ontving hiervoor een bekeuring. Bij verder controle bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring. (08-138347)

Jongens aangehouden voor winkeldiefstal

EMMEN Woensdagmorgen zijn een 14-jarige jongen uit Sleen en een 14-jarige jongen uit Emmen op heterdaad betrapt toen zij bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat een pak koeken mee wilden nemen zonder te betalen. De jongens zijn aangehouden en gaan het Halt-traject in. (08-138056)

Aanhoudingen na huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN Woensdagnacht heeft de politie een 55-jarige man uit Klazienaveen aangehouden wegens mishandeling thuis van zijn partner. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-138372)

ZWARTEMEER Woensdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Zwartemeer aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-138359)

Brand in landbouwloods

ORVELTE Woensdagmiddag is brand uitgebroken in een loods bij een landbouwbedrijf. Bij slijpwerkzaamheden zijn vonken in stro terecht gekomen waarna het vuur zich snel verspreidde. De brand ontstond rond 15.00 uur en twee uur later kon het sein brand meester worden gegeven. De loods brandde grotendeels uit. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dat wordt vanaf donderdag door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. (08-138315)

Politie ontmantelt hennepkwekerij

MEPPEL Woensdag heeft de politie na een vooronderzoek een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in De Swaenenborgh. Daarbij zijn bijna 2000 stekken en 130 planten aangetroffen. De installatie is ontmanteld en afgevoerd. Er werd niemand thuis aangetroffen. De bewoner zal op een later moment worden verhoord. (08-138017)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.