Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bemmelnaar verdacht van verduistering auto werkgever
Publicatiedatum: 22-5-2008 10:40:50

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft woensdagochtend een 27-jarige man uit Bemmel aangehouden op verdenking van verduistering van een bedrijfsauto van zijn werkgever. De bedrijfsleider van het Arnhemse bedrijf merkte woensdag dat een van zijn bedrijfswagens in tegenstelling tot afspraken niet door zijn werknemer was teruggebracht en deed aangifte bij de politie. Toen de man later alsnog bij zijn werkgever verscheen werd hij door de politie aangehouden. De man probeerde na zijn aanhouding nog te vluchten en wilde daarbij over een sloot springen. Dat mislukte echter: de man kwam er middenin terecht. Een van de agenten sprong erachter aan en wist de man alsnog vast te pakken. De verdachte Bemmelnaar is voor onderzoek ingesloten. (08-070578)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na vernieling bij verkeersruzie
Publicatiedatum: 22-5-2008 10:38:28

ARNHEM - Een verkeersruzie tussen een automobilist en een bromfietser op de Rosendaalseweg in Arnhem is woensdagmiddag dusdanig uit de hand gelopen dat de politie eraan te pas moest komen. Een 39-jarige Arnhemmer werd daarbij aangehouden wegens vernieling. De man zou met een priem de band van een bromfiets lek hebben gestoken. Agenten van de parketpolitie stuitten tijdens hun werkzaamheden op een opstootje en besloten poolshoogte te nemen. Daarbij bleek dat de 39-jarige Arnhemmer het aan de stok had gekregen met een 17-jarige stadsgenoot na een verkeerssituatie, waarbij de Arnhemmer kennelijk hard had moeten remmen voor de bromfietser die wilde afslaan. Volgens de bromfietser zou de automobilist na een woordenwisseling een priem hebben gepakt en daarmee de band van zijn bromfiets hebben lek gestoken. De automobilist bekende uit woede de band te hebben lek gestoken. Volgens zijn verklaring had de bromfietser hem echter daarvoor bedreigd onder meer door slaande bewegingen te maken met zijn helm. De man is later na verhoor vrijgelaten.
(08-070781)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Dronken automobilist zonder rijbewijs van de weg gehaald
Publicatiedatum: 22-5-2008 10:37:23

EDE - De politie heeft woensdagmiddag op de A12 bij Ede een 33-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden die onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs achter het stuur zat. Kort daarvoor was de politie gewaarschuwd door andere weggebruikers, die de man slingerend over de A12 richting Ede hadden zien rijden. Bij Ede werd hij door de politie van de weg gehaald. De man moest mee naar het politiebureau, waar uit ademonderzoek bleek dat hij met een promillage van 1,43 achter het stuur had gezeten. Dat is ruim tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Bovendien bleek het rijbewijs van de man al eerder te zijn ingevorderd wegens hetzelfde vergrijp.
(08-070724)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053