Gemeente Hulst


Persbericht - 21.05.2008

Onderzoek oude haven in De Nieuwe Bierkaai

Voor het noordwestelijk deel van de binnenstad van Hulst is het plan De Nieuwe Bierkaai ontwikkeld. In het plan is het terugbrengen van een waterpartij in de binnenstad het meest opvallende element. In de jaren van weleer lag er in dit gebied een oude haven tussen de Bierkaaistraat en de Overdamstraat. Het water kwam via de Keldermanspoort de stad binnen en stroomde richting Vismarkt.

Om vast te kunnen stellen waar de oude Middeleeuwese haven exact heeft gelegen en hoe diep deze is geweest (niveau bodem), worden momenteel archeologisch booronderzoeken gedaan.
Doelstelling is bij de aanleg van de nieuwe waterpartij de bodem en de wanden van de oude haven zoveel als mogelijk intact te laten. De nieuwe waterpartij komt als het ware in de oude haven te liggen.

De boringen in het eerste gedeelte, daar waar de bebouwing reeds gesloopt is, zijn ondertussen verricht. Op 26 mei 2008 voert men de 2e fase boringen uit. Deze worden inpandig uitgevoerd in de nog bestaande bebouwing tussen de Bierkaaistraat en de Overdamstraat.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl