Politie Haaglanden

Persberichten 22 mei

Haaglanden, 22-05-2008

Vechtpartij na aanranding
Den Haag Een 19-jarige man uit Borne is donderdag 22 mei kort na middernacht aangehouden, omdat hij in een uitgaansgelegenheid aan de Laan een 27-jarige Haagse had aangerand. De vriend en een vriendin van het slachtoffer gingen kort na het incident met de verdachte op de vuist, maar de politie kon de vechtpartij in de kiem smoren en de verdachte aanhouden. De man is ingesloten.

Gepakt zonder rijbewijs
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag is woensdag 21 mei aangehouden, omdat hij gezien zijn leeftijd was dat ook onmogelijk zonder rijbewijs in een auto reed. Politieagenten zagen de jongen omstreeks half vijf nogal agressief in de Sirtemastraat rijden en besloten de auto te laten stoppen. De bestuurder negeerde het stopteken echter en ging er vandoor. In de Twentestraat deed de man zijn gordel af, zette hij de auto aan de kant en ging hij er lopend vandoor. Na een korte achtervolging te voet kon de 17-jarige op de Noordwal worden aangehouden.

Zwangere vrouw mishandeld
Den Haag Een 20-jarige vrouw uit Den Haag is donderdag 22 mei kort na middernacht mishandeld. Het slachtoffer, dat drie maanden zwanger is, kreeg in de Witte de Withstraat klappen en schoppen in onder meer haar buik. Omdat de vrouw haar belager kende, kon de politie bij zijn woning posten. Korte tijd later verscheen de 24-jarige man in de buurt en kon hij worden aangehouden. Ook een andere 24-jarige man die in de auto zat, werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Moeder en zoon aangehouden
Den Haag De politie hield woensdag 21 mei op het Scheveningseveer een 26-jarige man en zijn 44-jarige moeder aan voor belediging. Een politieagent zag de man over de stoep lopen. Hij viel op omdat hij tegen een verkeersbord sloeg en een passant plotseling een aai over de bol gaf. Toen de man de agent zag, begon hij te zingen Zorg dat je er bij komt, bij de politie moet je zijn. De agent sprak de man daarop aan, waarop hij plots werd geconfronteerd met diens moeder. Zij begon de agent uit te schelden en werd aangehouden voor belediging. Toen de 26-jarige man dat wilde beletten, werd hij door gewaarschuwde collegas van de agent eveneens aangehouden.

Wateroverlast leidt tot hennepkwekerij
Den Haag De politie werd gistermiddag rond 15.30 uur getipt over wateroverlast in een woning aan de Kleine Veerkade. De brandweer was een bovengelegen woning al binnengegaan en daar werd een kwekerij aangetroffen met circa 470 hennepstekjes. De politie nam alle plantjes en bijbehorende apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand,

Twee keer te veel gedronken
Wassenaar Een 58-jarige automobilist uit Wassenaar moest 22 mei omstreeks 00.20 uur blazen. Politieagenten controleerden de automobilist op de Van Cranenburchlaan en constateerden al snel dat de man reed onder invloed. Hij blies 420 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De wassenaarder bleek al eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal ging de Wassenaarder naar huis.

Met de schrik vrij na koprol met auto
Wassenaar Zes vrienden reden woensdag 21 mei om 23.50 uur terug naar hun woonplaats Zoetermeer nadat zij in Den Haag de finale van de Champions League hadden gekeken. De bestuurder, een 21-jarige Zoetermeerder, raakte op de N14 de macht over het stuur kwijt. Hij probeerde tegen te sturen, maar hierdoor raakten zij de verharde middenberm en sloegen ze over de kop. Hierdoor kwamen ze tot stilstand op de rijbaan voor tegenovergestelde richting. Ze konden allemaal zelf uit het busje klimmen en duwden zelf de bus weer op zijn wielen om ruimte te maken voor tegemoetkomend verkeer. Niemand raakte gewond. Na een alcoholtest bleek dat de bestuurder niet te veel gedronken had om te mogen rijden.

Teveel op
Rijswijk - Politieagenten controleerden 21 mei omstreeks 20.35 uur op de Lindelaan een 52-jarige automobilist uit Den Haag. De Hagenaar bleek te rijden onder invloed en moest blazen. Hij blies 540 ugl. Aan het bureau bleek dat de Hagenaar tot 2013 niet mocht rijden. De man is met een proces-verbaal naar huis gegaan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille.)

Miscommunicatie na 53 jaar huwelijk
Rijswijk Ondanks hun 53-jarige huwelijk, ontstond er woensdag 21 mei een miscommunicatie tussen man (81) en vrouw (75) uit Rijswijk, waardoor zij al fietsend botsten en vielen. Op de kruising van de Bosgang en Omloop, wilde zij linksaf en hij rechtdoor. De Rijswijker viel op zijn gezicht en de ambulance vervoerde hem ter controle naar het ziekenhuis. Daar constateerden artsen een gebroken neus. Mevrouw kwam met de schrik vrij.

Jeugdige dievegge
Naaldwijk Een marktkoopman betrapte woensdag 21 mei om 14.45 uur een 16-jarige dievegge uit Wateringen. Zij had uit zijn kraam aan het Wilhelminaplein een horloge gestolen. Agenten namen haar mee naar het politiebureau en namen contact op met haar vader. Daar werd ook besloten tot een Halt-verwijzing.

Snelheidscontrole
s-Gravenzande Agenten controleerden woensdag 21 mei tussen 13.30 uur en 16.30 uur op snelheid aan de Koningin Julianaweg. 699 voertuigen kwamen langs het controlepunt, waarvan 72 bestuurders te snel reden. De maximumsnelheid is daar 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid lag op 68 km/u.

Dure boortjes
Wateringen Een 30-jarige Hagenaar dacht zich woensdag 21 mei om 13.50 uur op een goedkope manier twee pakjes boortjes toe te eigenen. Hij stak ze in zijn zak bij een doe-het-zelf-zaak aan de s-Gravenzandseweg. De prijs werd echter hoog toen hij betraot werd. Agenten hielden hem aan en de man kreeg op het politiebureau een boete.

Botsing scooter en bestelbus
Delft Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een scooter raakten woensdag 21 mei om 14.15 uur twee meisjes (16 en 17) uit Zoetermeer en Den Haag licht gewond. De 39-jarige bestuurder van de bestelbus reed op de Brasserskade en verleende geen voorrang aan de twee meisjes op de scooter. De man, een Hagenaar, wilde rechtsaf slaan de Kleveringweg op en dacht dat hij nog wel voor de naderende scooter langs kon rijden. De scooter werd hierdoor afgesneden en de twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De politie onderzoekt de aanrijding.

Betrapt op stelen
Zoetermeer Winkelpersoneel van een warenhuis op het Theaterplein betrapte woensdag 21 mei om 16.00 uur een 17-jarige meisje uit Zoetermeer op winkeldiefstal. Het meisje werd overgedragen aan de politie en kreeg een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontmanteld
Zoetermeer De politie trof woensdag 21 mei om 9.55 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Mispelgaarde. De agenten vonden in de woning 180 hennepplanten. Ook bleek er illegaal stroom te zijn afgetapt. Alle planten en materialen die gebruikt werden voor de hennepkwekerij zijn in beslag genomen. De 41-jarige bewoner meldde zich later op de dag op het politiebureau. Hij is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Na botsing over de kop
Zoetermeer Een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto zorgde woensdag 21 mei om 11.10 uur op de Albert Schweitzersingel voor een ravage. De 29-jarige vrouw uit Schiedam en de 50-jarige bestuurster uit Zoetermeer kwamen met de schrik vrij. De Zoetermeerse kwam met haar personenauto uit een uitrit en verleende geen voorrang aan de bestelauto. Hierdoor kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing. De bestelauto raakte de stoep en vloog over de kop. De Schiedamse kon zelf uit het voertuig komen. Beide vrouwen zijn onderzocht door het ambulancepersoneel, ze bleken ongedeerd.