Gemeente Beek


Basisdocument Ringweg Maastricht Airport

Beek stelt basisdocument Ringweg Maastricht Airport vast

Beek, 21 mei 2008

Met de vaststelling van het basisdocument voorontwerp Ringweg MAA TPE Bamford heeft de gemeente Beek de fase van het voorontwerp afgerond.

Samenvattend blijkt uit het opgestelde basisdocument dat:


* de ringweg is realiseerbaar binnen de wettelijke en (verkeer)technische kaders;

* de kosten voor de ringweg bedragen in totaal ruim 8,4 miljoen euro (exclusief de kosten voor de aanpassing van de Europalaan reeds gerealiseerd);

* er dienen nog een beperkt aantal percelen verworven te worden om de ringweg te kunnen aanleggen;

* op een beperkt aantal locaties dient het bestemmingsplan aangepast te worden.

De realisatie van de ringweg wordt voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de toekenning van TOPPER subsidie door het ministerie van Economische Zaken. Op 27 november 2007 heeft dit ministerie een beschikking afgegeven waardoor een bedrag van 2.500.000 toegekend is.

In de komende maanden zal de voorbereiding van de Ringweg verder ter hand worden genomen. Daarbij zal in eerste instantie gewerkt worden aan het uitvoeringsgereed maken van de Vliegveldweg en van de hoofdontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein BMAA. Vervolgens zal ook het gedeelte op grondgebied van Meerssen (de Bamfordweg, de verbinding tussen Bamfordweg en Nieuwe Vliekerweg en de Nieuwe Vliekerweg) verder aangepakt worden. Nadat de verschillende delen uitvoeringsgereed zijn zullen deze na openbare aanbesteding gerealiseerd worden.

Te downloaden:

* Publicatie.pdf (482 KB)