Gemeente Den Haag

Warming up van The Hague Jazz van start Jetta Klijnsma, wethouder cultuur en financien , gaf op woensdag 21 mei het startsein voor de warming up van het The Hague Jazz festival. Klijnsma deed dat samen met festivaldirecteur Ruud Wijkniet en een aantal leerlingen van Haagse scholen. Zij lieten op het spuiplein 1000 ballonnen op waarna het gratis middagprogramma voor kinderen in de Dr Antonphilipszaal van start kon gaan.

De warming up gaat vooraf het festival dat vrijdag en zaterdag in het WFCC wordt gehouden. En dat is nog maar het begin, want op tal van andere binnen- en buitenlocaties, zoals op de pophotspot op de grote markt, treden vanavond tal van artiesten en groepen op. Zoals Hans Teeuwen, Gare Du Nord, Kraak & Smaak en JazzKamikaze. Allemaal gratis toegangkelijke podia waarmee wordt bewezen dat Jazz in Den Haag leeft.

The Hague Jazz gaat tijdens de warming up en op het festival aandacht en geld vragen voor UNHCR de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Het geld is bestemd ter ondersteuning van de belangrijke humanitaire hulpprogrammas.