Gemeente Helmond


Afvalbakken voor hondenpoep vervangen

De gemeente vernieuwt in juni de zogeheten DepoDogs in Helmond. Ook krijgt één van deze speciale afvalbakken voor hondenuitwerpselen een nieuwe plek.

De DepoDogs staan op plaatsen in de stad waar de afstand tot de loslaat- en uitlaatterreinen groter is dan wat gebruikelijk is in Helmond.

Plekken DepoDogs

De DepoDog heeft zowel een afvalbak als plastic zakjes In Helmond staan nu vier DepoDogs: één in de Trompstraat, één in de Van Speijklaan en twee aan het Zangershof. De bak aan de Trompstraat komt te vervallen, evenals één exemplaar op het Zangershof. Op De Wiel, tegenover de Kasteeltuin nabij het viaduct Kasteel-Traverse, wordt een DepoDog geplaatst.

Werking DepoDog

De DepoDog is een afvalbak met daarin een poepzakjesautomaat die de hondenbezitter voorziet van een milieuvriendelijk opruimzakje. Omdat de DepoDog voorzien is van een afvalbak hoeft de hondenbezitter niet met het zakje rond te lopen. Het DepoDog-systeem is te vergelijken met de automaat met afscheurbare plastic boodschappentassen die sommige Een opruimzakje supermarkten gebruiken. Het verschil is dat de zakjes in de DepoDog kleiner en gratis zijn.

Regels en faciliteiten voor honden

De gemeente Helmond heeft verspreid over de hele stad speciale hondenveldjes, -loslaatterreinen en -uitlaatterreinen ingericht. Deze worden regelmatig schoongemaakt. Op deze plekken hoeven hondenbezitters de hondenpoep niet op te ruimen. Maar als een hond buiten deze daarvoor aangewezen plekken zijn behoefte doet dan móet de eigenaar de uitwerpselen opruimen. Meer informatie over de opruim- en aanlijnplicht, de loslaatterreinen, de verboden gebieden en alle andere regels en faciliteiten voor de Helmondse hondenbezitters, lees hier.