Gemeente Nijkerk


Geen vergunning meer nodig voor kleine straatfeesten en buurtbarbecues

Inwoners van de gemeente Nijkerk hoeven voortaan geen vergunning meer aan te vragen voor een klein straatfeest of een kleine buurtbarbecue. Het enige dat nog nodig is, is dat de evenementen van te voren worden gemeld bij de gemeente.

Melding van een straatfeest of een buurtbarbecue kunt u doen via een formulier dat verkrijgbaar is bij de Publiekswinkel en op deze website van de gemeente.
U moet het formulier (zie onderaan deze pagina) drie weken voor aanvang van het evenement bij de gemeente inleveren. Dit kost verder niets.

Het gaat hierbij om kleinschalige evenementen met maximaal 100 bezoekers, die tot 23.00 uur duren. Voor grotere evenementen moet minimaal 8 weken van te voren een vergunning worden aangevraagd.

Op termijn zal worden gekeken of ook de meldingsplicht kan worden afgeschaft.

DAPPER
Het afschaffen van de vergunningsplicht is onderdeel van het project DAPPER (Doortastende Aanpak Processen, Procedures en Regels). De gemeente neemt haar eigen regels kritisch onder de loep en kijkt welke regels afgeschaft of vereenvoudigd kunnen worden. Het doel van dit alles is dat de inwoners van Nijkerk minder last hebben van de gemeentelijke regels en uiteindelijk ook minder hoeven te betalen (voor een vergunning moeten leges betaald worden).

Meldingsformulier straatfeest/-barbecue