Dienstenbond CNV

Nieuws

22 mei 2008

3,25% loonsverhoging per 1 juli voor uitzendkrachten

In deze info meer informatie over de cao onderhandelingen over de ABU cao voor Uitzendkrachten.

Loonsverhoging per 1 juli 2008

Op grond van de afspraken in de cao voor Uitzendkrachten over de loonsverhoging en de onderhandelingen hierover tussen de ABU en de vakbonden, ontvangen alle uitzendkrachten 3,25% loonsverhoging per 1 juli a.s.

Dit is een mooi resultaat dat recht doet aan de goede resultaten van de uitzendondernemingen in de afgelopen periode. De uitzendkrachten worden beloond voor hun harde werken.

De loonsverhoging van 3,25% geldt voor uitzendkrachten die:


- niet onder de NBBU cao vallen;


- en die loon ontvangen op basis van de ABU cao voor Uitzendkrachten.

Uitzendkrachten die het loon van de inlener ontvangen, hebben recht op de loonsverhoging die bij de inlener geldt. Deze loonsverhoging zal waarschijnlijk op een ander moment ingaan, dan de loonsverhoging die nu is afgesproken in de cao voor Uitzendkrachten. U kunt hiernaar altijd informeren bij uw uitzendbureau en u kunt met vragen natuurlijk ook altijd bij ons terecht.

Cao onderhandelingen nieuwe uitzendcao 2009-2014 van start

Inmiddels zijn de cao onderhandelingen voor de cao voor Uitzendkrachten van start gegaan. De Uitzend-cao kent een deel vaste bepalingen, zoals het fasensysteem en de beloningsregeling, die voor vijf jaar zijn afgesproken. Deze bepalingen worden door cao partijen nu, na vijf jaar, weer onder de loep genomen. Er zal dus worden onderhandeld over alle bepalingen in de cao. CNV Dienstenbond heeft voorstellen gedaan om de regelingen voor uitzendkrachten te verbeteren. Deze voorstellen zijn u al in een eerder stadium toegestuurd. U kunt ze nalezen op onze website