Gemeente Eemnes

Persberichten

Uitvoering Wet openbaarheid van bestuur

Aan de balie wordt in principe van bouwtekeningen uitsluitend inzage verstrekt in de tekeningen van de buitenkant van het gerealiseerde of nog te realiseren gebouw of ander bouwwerk en van de situering ervan in het terrein.

Aan de balie worden in principe géén kopieën van bouwtekeningen van derden verstrekt, om mogelijke strijd met de Auteurswet en de Wet bescherming persoonsgegevens te voorkomen. Van bouwtekeningen die de eigen onroerende zaak betreffen, kunnen wel kopieën worden verkregen mits de verzoeker aantoont dat hij/zij zakelijk gerechtigde is en zich voorts legitimeert.

Wil iemand inzage hebben in de tekeningen betreffende de indeling van een gebouw van een derde of toch een kopie van een bouwtekening van een derde verkrijgen, dan dient hiervoor een schriftelijk verzoek te worden ingediend. Het bestuursorgaan zal dan een formele beslissing nemen, met een voorbereidingsprocedure waarbij de direct-belanghebbende wordt betrokken.

Deze werkwijze treedt in werking de dag na deze bekendmaking.

Voor algemene informatie over de uitvoering van de wet kunt u terecht bij mevrouw mr. W. Rietveld, tel.nr. 035 75 13 297.

(Gepubliceerd 22-05-2008)