Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 22-05-2008

Twee keer onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 mei werd een automobilist twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.45 uur werd een 32-jarige automobilist uit Amersfoort op de Hogeweg gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 430 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amersfoorter werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Hij werd om 04.10 uur heengezonden.

Rond 04.55 uur zagen agenten op de Outputweg de Amersfoorter, ondanks het rijverbod, toch weer rijden. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte werd nu weer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, maar ook voor rijden in strijd met het rijverbod.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een fietsster raakte op woensdag 21 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur verleende een 34-jarige automobiliste uit Amersfoort op de kruising van de Zeldertsedreef en de Lage Boog geen voorrang aan een 55-jarige fietsster uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De 55-jarige vrouw had last van haar ribben en liep letsel aan haar gezicht op. Zij werd per ambulance naar het Meanderziekenhuis vervoerd.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 21 mei een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 15.30 uur een onderzoek in een woning aan de Breestraat in. Er was niemand in de woning aanwezig, maar er werd wel een hennepkwekerij met bijna 400 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Meisje mishandeld

AMERSFOORT Een meisje werd op woensdag 21 mei door drie leeftijdsgenoten mishandeld. Eén van hen is inmiddels aangehouden.

Rond 14.45 uur fietste een 14-jarige meisje uit Amersfoort met een vriendin over de Liendertseweg. Daar zag zij een groep jongelui. De groep fietste achter haar aan en zij werd op het Meerkoetpad door één van hen, een meisje, tot stoppen gedwongen. Vervolgens werd de 14-jarige door dat meisje en nog twee andere meisjes mishandeld. Omstanders kwamen het slachtoffer te hulp, waarna de verdachten ervandoor gingen.

Het slachtoffer liep letsel aan haar gezicht en op de rest van haar lichaam op. Zij deed aangifte van mishandeling. Eén van de verdachten, een 12-jarige meisje uit Amersfoort, meldde zichzelf aan het politiebureau. Daar werd zij aangehouden. De aanleiding van de mishandeling is mogelijk dat het slachtoffer en één van de meisjes in het verleden problemen met elkaar hebben gehad.

De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en andere twee verdachten voort. Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

LEUSDEN De politie heeft op woensdag 21 mei een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werd één verdachte aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 15.30 uur een onderzoek in een woning aan de Rietgors in. De voordeur werd opengedaan door een 35-jarige man uit Schermer. In het pand troffen agenten een hennepkwekerij van bijna 600 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen en de 35-jarige man werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.