Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 22-05-2008

Verkeerstwist

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 21 mei kregen een automobilist en een vrachtwagenchauffeur het met elkaar aan de stok.

Rond 16.20 uur stond een 32-jarige chauffeur uit Waspik met zijn vrachtwagen stil op de Prinses Irenestraat om goederen af te leveren. Daardoor blokkeerde hij de weg voor een bestelbus en daarachter een auto. In deze auto zat een 51-jarige man uit Bunschoten. Er ontstond een woordenwisseling tussen de automobilist en de vrachtwagenchauffeur. Daarbij liepen de gemoederen nogal op. De vrachtwagenchauffeur sloeg en schopte tegen de auto, waarna de automobilist te voet achter de chauffeur aanging en hem zou hebben bedreigd. Een collega van de vrachtwagenchauffeur wist de partijen te scheiden.

De politie werd gewaarschuwd en ging ter plaatse. Beide betrokkenen deden aangifte tegen elkaar; de automobilist van vernieling, de chauffeur van bedreiging. Daarop werden zij beiden aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Roken is slecht voor je

SOEST Dat roken slecht voor je is en bovendien erg duur, bewees een bejaarde man op woensdag 21 mei.

Rond 14.40 uur pakte een 82-jarige man twee pakjes sigaretten bij een winkel aan de Tamboerijn uit een stelling en deed ze in zijn jaszak. Bij de kassa rekende hij een boodschap af, maar de sigaretten niet. Hij werd door een personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en kreeg daar als first-offender een bekeuring van 130.