Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding tussen twee fietsers, eentje gewond naar ziekenhuis

Haaksbergen

Een 54-jarige mevrouw uit Haaksbergen is woensdagmiddag 21 mei gewond geraakt bij een aanrijding op de Klaproos in haar woonplaats.

Woensdagmiddag om ongeveer 12.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Klaproos in Haaksbergen. Bleek dat een 54-jarige mevrouw uit Haaksbergen op haar fiets vanaf een fietspad de Klaproos op wilde rijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een vijfjarige jongen uit Haaksbergen die over de Klaproos aan kwam fietsen. Een aanrijding was het gevolg en de 54-jarige kwam ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De vijfjarige mankeerde niets. (08-064063)

Hennepkwekerij met 520 planten geruimd

Almelo

Woensdagmiddag 21 mei is in een woning aan de Beo in Almelo een hennepplantage met 520 planten aangetroffen en geruimd.

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek werd woensdagmiddag 21 mei in een woning aan de Beo in Almelo een controle uitgevoerd omdat het vermoeden bestond dat in deze woning een hennepplantage aanwezig zou zijn. Op een van de slaapkamers en op de zolder werden plantages aangetroffen met in totaal 520 planten. Beide plantages zijn geruimd en alle planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen in opdracht van justitie worden vernietigd.

Tevens werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt en hiervan zal aangifte worden gedaan.

De 40-jarige huurder van het pand moet nog worden aangehouden en gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-064123)

Bestuurster scootmobiel gewond, veroorzaker rijdt door

Almelo

Een 48-jarige, uit Almelo afkomstige bestuurster van een scootmobiel, is woensdagmiddag 21 mei bij een aanrijding op de Ootmarsumsestraat in Almelo gewond geraakt. De veroorzaker van de aanrijding is na de aanrijding doorgereden. De politie is opzoek naar getuigen.

Woensdagmiddag 21 mei werd om ongeveer 14.20 uur gemeld dat op de Ootmarsumesestraat in Almelo een aanrijding had plaatsgevonden waarbij de veroorzaker was doorgereden. Een 48-jarige, uit Almelo afkomstige bestuurster van een scootmobiel, stond op een oprit naast de Ootmarsumsestraat te wachten om de straat over te steken. Tijdens dit wachten werd zij aangereden door een personenauto die aan kwam rijden vanuit de richting van de Baniersweg. De personenauto, groen van kleur en vermoedelijk van het merk Daihatsu, raakte de linker voorzijde van de scootmobiel waardoor de 48-jarige gewond raakte en door een ambulance met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder dan wel bestuurster van de personenauto die het slachtoffer aanreed, reed na de aanrijding door.

De politie wil nu graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien en wellicht iets meer kunnen vertellen over de veroorzaker dan veroorzaakster van de aanrijding of die weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-064167)

Handtas uit fietstas geroofd

Enschede

Van een 51-jarige Enschedese is woensdagmiddag 21 mei de handtas uit haar fietstas geroofd toen ze over de Lintveldebrink in haar woonplaats fietste.

Woensdagmiddag 21 mei werd om ongeveer 16.50 uur gemeld dat even daarvoor op de Lintveldebrink een vrouw van haar handtas was beroofd. Bleek dat een 51-jarige Enschedese mevrouw vanaf de Posten de Lintveldebrink op was gefietst toen haar handtas met kracht uit haar fietstas was geroofd. De hengsels van de tas zaten om de zadelpen geslagen maar deze knapten toen er met kracht aan de tas werd getrokken. In de lerentas zaten o.a. een portemonnee en een agenda.

Mede door getuigen kon het volgende signalement van de dader worden doorgegeven. Het gaat om een jongeman van tussen de 25 en 30 jaar en 1m 80 tot 1m 90 lang. Hij heeft een mager postuur en een blanke huidskleur. De overvaller droeg een donkerblauwe jas met capuchon en een blauwe spijkerbroek. De capuchon droeg hij over zijn hoofd, maar er was te zien dat het haar rossig / rood van kleur was. Hij was weggefietst op een zwarte omafiets.

De politie is op zoek naar mensen die de overvaller mogelijk na de overval hebben gezien of die weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Zuid van de politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-064292)

Automobilist rijdt onder invloed tegen lantaarnpaal en loopt weg

Almelo

Donderdagmorgen 22 mei reed een 26-jarige Almeloer met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan de Ootmarsumsestraat in zijn woonplaats. Hij bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn.

Donderdagmorgen 22 mei om ongeveer 03.15 uur werd gemeld dat er op de Ootmarsumsestraat in Almelo ter hoogte van het Eskerplein een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een personenauto met daarin twee personen tegen een lantaarnpaal was gereden en dat de beide inzittenden waren weggelopen. Ter plaatse werd een witte auto aangetroffen die vast zat tussen een aantal paaltjes en een lantaarnpaal. De bestuurder heeft waarschijnlijk, mede door te hoge snelheid, de bocht niet kunnen halen.

Naar aanleiding van opgeven signalementen werd op het Eskerplein een man gesignaleerd die aan een van de signalementen voldeed. Zonder dat hem daarna werd gevraagd vertelde hij al dat hij de aanrijding had veroorzaakt. De tweede persoon werd niet meer aangetroffen. De man, een 26-jarige Almeloer werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1,7 promille uit. Het rijbewijs werd daarop ingevorderd.

De auto is afgesleept en tegen de 26-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-064398)

Tweede verdachte in brandstichtingzaak aangehouden

Enschede

Naar aanleiding van het vervolgonderzoek is woensdagmorgen 21 mei een 17-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht mede betrokken te zijn geweest bij een brandstichting die op 14 mei jl. is gepleegd aan de Kiepe in Enschede.

Op woensdagmorgen 14 mei werd er brand gesticht bij een woning aan de Kiepe in Enschede. Naar aanleiding van het onderzoek werd op 15 mei jl. een eerste verdachte in verband met deze brandstichting aangehouden, zie hiervoor het hieronder cursief afgedrukte persbericht van 16 mei jl.

Het onderzoek werd voortgezet en naar aanleiding daarvan werd woensdagmorgen 21 mei een 17-jarige Enschedese jongen aangehouden. Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting. De op 15 mei aangehouden 19-jarige is woensdag 21 mei bij justitie voorgeleid en hij is door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De woensdag de 21e mei aangehouden 17-jarige wordt vrijdag de 23e mei voorgeleid en het onderzoek wordt voortgezet. (08-060599)

Aangehouden terzake brandstichting

Enschede / Overdinkel

Een 19-jarige man uit Overdinkel is donderdagmiddag 15 mei in een woning in Overdinkel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een brandstichting die woensdagmorgen 14 mei in Enschede werd gepleegd.

Woensdagmorgen 14 mei werd om ongeveer 04.00 uur gemeld dat er brand was in een tweetal containers die tegen woningen waren geplaatst aan de Kiepe in Enschede. Door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen en werd e.e.a. snel geblust. Voor de zekerheid zijn woensdagmorgen wel bewoners van een aantal woningen door de politie even uit hun woningen gehaald, maar deze konden na het blussen direct weer naar binnen.

Onderzoek door de Technische Recherche van de politie Twente wees in de loop van de woensdag uit dat het om brandstichting ging. Een onderzoek werd verder ingesteld en naar aanleiding hiervan werd donderdag middag een 19-jarige man in zijn woning in Overdinkel aangehouden. Hij wordt van betrokkenheid bij de brandstichting verdacht. Hij is opgesloten en in de loop van donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Verdachte aangehouden na een ernstige mishandeling

Hengelo

Een 36-jarige Hengeloer is woensdagmiddag 21 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dinsdagavond 20 mei betrokken te zijn geweest bij een ernstige mishandeling op de Bataafse Kamp in Hengelo.

Dinsdagavond 20 mei werd om ongeveer 23.00 uur gemeld dat door een getuige was gezien dat op de Bataafse Kamp in Hengelo een man werd mishandeld door een andere man. Ter plaatse werd een man liggend aangetroffen die bijna niet aanspreekbaar was en van wie het gezicht ernstig was opgezwollen en bebloed. Door een ambulance werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. Na een eerste onderzoek werd later bekend dat het slachtoffer een 42-jarige man uit Hengelo is.

Een onderzoek naar de dader werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd woensdagmiddag 21 mei om ongeveer 15.30 uur een 36-jarige Hengeloer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de ernstige mishandeling.

In de loop van woensdagavond de 21e mei werd de 36-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal vrijdag de 23e mei bij justitie worden voorgeleid. (08-063872)