CDA

Van Geel: Kabinet ligt op koers

CDA fractieleider Pieter van Geel heeft tevreden gereageerd op de jaarverslagen over 2007 die woensdag aan de Kamer zijn aangeboden.

âNederland staat er goed voor. De Nederlandse economie groeit harder, de inflatie en werkloosheid zijn lager en de overheidsfinanciën zijn solide. We zijn op hoofdlijnen tevreden met de uitwerkingen van ons beleidâ, aldus Van Geel in een eerste reactie.

Naast de goede economische cijfers noemde Van Geel de grotere verkeersveiligheid en het terugdringen van de schooluitval als belangrijke resultaten van 2007. âHet terugdringen van schooluitval was een belangrijk punt van het kabinet. Je ziet dat jongeren zonder diploma een zo veel slechtere start hebben op de arbeidsmarkt. Het is goed dat de ingeslagen weg effect sorteert.â

De CDA voorman gaf wel aan zorgen te hebben over de regeldruk voor het bedrijfsleven. âNederland heeft ondernemers hard nodig. We moeten stevig doorpakken maken met het verminderen van administratieve lasten. Zodat ondernemers ook werkelijk voelen dat hun klachten gehoord worden. Zo wordt het ondernemend vermogen gestimuleerd en vergrootâ, aldus Van Geel.

Ook de plannen met de aanpak van probleemwijken en het verbeteren van de inburgering mogen wat Van Geel betreft nog wat beter uit de verf komen. âMaar ik heb daar voor het volgend jaar alle vertrouwen inâ, zo zei hij.

---