Gemeente Barneveld


Aanbesteding Schaffelaartheater en Wijkschool De Burgt zorgvuldig en correct

Het college van B&W van Barneveld is blij, dat uit het onderzoek van de Rekenkamercommissie is gebleken, dat zich met betrekking tot het aanbesteden van het Schaffelaartheater en de Wijkschool De Burgt geen kwalijke zaken hebben voorgedaan, met name als het gaat om de zorgvuldigheid en de (juridisch) correcte wijze. Het college bespreekt de komende periode de conclusies en aanbevelingen van het onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie.

De Rekenkamercommissie presenteerde gisteren tijdens de gecombineerde commissievergadering de uitkomsten van het onderzoek, dat in opdracht van de gemeenteraad van Barneveld is uitgevoerd. De raad vond het nadat bekend was geworden, dat Wijkschool De Burgt zo'n vier miljoen euro duurder zou uitvallen belangrijk om te weten of het aanbestedingsbeleid (door het college van B&W) zorgvuldig en correct was uitgevoerd. De Rekenkamercommissie heeft dit vervolgens onderzocht, daarbij bijgestaand door het consultingbureau Royal Haskoning.

Aanbevelingen
De Rekenkamercommissie legt volgens het college wél de vinger bij in ieder geval twee zaken: het opstellen van een risico-analyse (met andere woorden: welke risico's zullen kunnen optreden als er bepaalde keuzes in het aanbestedingstraject worden gemaakt) en een op onderdelen zakelijker houding. Het college zal hier in de komende tijd zeker naar kijken.

Het college van burgemeester en wethouders is blij, dat uit het onderzoek van de Rekenkamercommissie geen kwalijke zaken naar voren zijn gekomen. "De gemeente Barneveld is overigens al druk bezig om het aanbestedingsbeleid verder te professionaliseren, zodat het aanbestedingsbeleid in de toekomst zakelijker kan worden ingestoken. Verschillende aanbevelingen van de Rekenkamercommissie zijn overigens al opgenomen in dit nieuw vast te stellen beleid. Binnenkort worden de resultaten hiervan bekendgemaakt", aldus het college van burgemeester en wethouders.
Mutatiedatum 22/05/2008