Persberichten Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 22-05-2008

Ongeval met crossmotor

UTRECHT Op een crossterrein op de Isotopenweg raakte woensdagavond 21 mei een 12-jarige jongen uit IJsselstein gewond.

Omstreeks 18.30 uur was de jongen aan het trainen op zijn crossmotor. Nadat hij over een schans reed, sloeg de jongen over de motor en kwam ten val, waarna hij de motor op zich kreeg. Agenten en de traumaheli kwamen ter plekke. De jongen werd met neurologisch letsel, gebroken kaak en mogelijk inwendige bloedingen overgebracht naar het UMC.

Grote transportcontrole

DE MEERN/BREUKELEN De Politie Milieu Dienst (11 man) en motoragenten (6) hebben op dinsdag 20 mei in samenwerking met de Provincie Utrecht (5), KLPD (4), VROM inspectie (2), IVW (2), Douane (2), de AID (6) en VWA (2) een grote transportcontrole uitgevoerd.

De controles vonden plaats op de Rijksweg A2 bij Breukelen (Haarrijn) en op de Meerndijk in De Meern. Er werd gecontroleerd op het vervoer van afval, mest, dieren, vlees, gevaarlijke stoffen en grond. Door de 6 motoragenten werden de voertuigen geselecteerd en op de controle plaats aangevoerd. Daar werden ze onderworpen aan een controle van bescheiden voor chauffeur, voertuig en lading. Deze bescheiden konden ter plaatse worden gecontroleerd op juistheid. Verder werd door de technische mensen van het KLPD gekeken naar de technische toestand van de voertuigen.

In totaal werden 44 voertuigen aan een controle onderworpen.

Hierbij werden 11 processen-verbaal uitgeschreven;

7 maal wegens technische gebreken aan het voertuig,


1 maal wegens overtreding CFK besluit,


3 maal wegens overtreding dierenvervoer (+1 nog in onderzoek).

Verder werd 10 maal een waarschuwing uitgedeeld voor overtreding van geringe feiten en werd 2 maal een bestuurlijke boete opgelegd door de IVW. Er werden 3 belastingaanslagen door de Douane opgelegd voor het ontbreken van het Eurovignet. De IVW legde drie rijverboden op vanwege overschrijding van de rij- en rusttijden van het Rijtijdenbesluit.

Afkortingen:

KLPD: Korps Landelijke Politiediensten, VROM: Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, IVW: Inspectie Verkeer en Waterstaat, AID: Algemene Inspectie Dienst, VWA: Voedsel en Waren Autoriteit.

Verkeersongeval

UTRECHT Op de Vleutenseweg ter hoogte van de Bosboom Toussaintstraat werd woensdagavond op de busbaan op de Vleutenseweg een 16-jarige pizzakoerier uit Utrecht aangereden door een stadsbus.

Omstreeks 18.45 uur stak de pizzakoerier de Vleutenseweg over vanaf de Bosboom Toussaintstraat. Hij zag hierbij een stadsbus over het hoofd, werd geschept en kwam onder de bus terecht. Met de hulp van burgers en een ambulancebroeder werd het slachtoffer onder de bus vandaag gehaald. De pizzakoerier liep letsel op aan zijn gezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval

UTRECHT Woensdagochtend raakte een bromfietser gewond op het Houtensepad.

De politie kreeg rond 08.45 uur de melding dat een bromfietser was gevallen op fietspad langs het Houtensepad. Ter plekke troffen agenten een 55-jarige man uit Utrecht aan. De man lag op de grond met bloed langs zijn hoofd. Een ambulancebroeder was inmiddels eerste hulp aan het verlenen. Het slachtoffer werd met mogelijk een gebroken arm, een aantal gebroken ribben en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk raakte de bromfietser de aan de rechterzijde bevestigde houten schutting. Hij verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam met zijn hoofd tegen de railing van het viaduct tot stilstand.