Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mensen maken de stad en opzoomeren mee in Hillesluis

Bewoners zorgen voor fleurige Riederlaan

Enthousiaste bewoners uit de Riederlaan hielden onlangs in het kader van Mensen Maken de Stad en Opzoomer Mee een voorjaarsactie.

Grofvuilactie
De schoon en heel actie ging op vrijdag 9 mei van start met het gratis ophalen van grofvuil door Roteb. Een dag later, op 10 mei, gevolgd door het schoonmaken van de straat en het planten van nieuw groen. Dat deden de bewoners zelf.

Het is te zien
Ze vinden dat hun straat een fleurige uitstraling moet hebben. Dat is meteen te zien als je de straat inrijdt: aan weerskanten zie je kransen, vlinders en goed gevulde bloembakken.

Gezellig
Op beide actiedagen genoten de bewoners van het weer en vooral van elkaars gezelschap (foto). Het bleef er nog lang gezellig.

Voorjaarsschoonmaak op Willem van Oranjeplein

Ook op het Willem van Oranjeplein en in de omgeving ging de bezem er letterlijk doorheen. De schoonmaakactie hier hielden de bewoners op 2 en 3 mei. In samenwerking met, jawél hoor, Mensen Maken de Stad en Opzoomer Mee.

Handen uit de mouwen
Dit gebeuren vindt trouwens elk jaar plaats: actieve bewoners die samen met hun buren de handen uit de mouwen steken. Integratie en ontmoeting staan daarbij centraal. Met telkens weer de grote voorjaarsschoonmaak van het plein als aangrijpingspunt.

Straten schoonvegen
Op 2 mei konden alle bewoners hun grofvuil kwijt in containers van Roteb. Velen gaven hieraan gehoor. De dag daarop werden er plantjes geplaatst en zette een ieder, jong en oud, zich in om het plein en de omliggende straten schoon te vegen (foto).

Lunch ter afsluiting
Ter afsluiting kregen de deelnemers aan de voorjaarsschoonmaakactie een heerlijke lunch voorgeschoteld.

Bloemen geven ander gezicht aan Donkerslootstraat

Dat bloemen een straat een ander gezicht geven is goed te zien in de Donkerslootstraat. Met ondersteuning van Mensen Maken de Stad hielden actieve bewoners in deze straat een plantjesdag.

Fris
Bloembakken, potten en de boomspiegels werden onder handen genomen met als resultaat een frisse straat en een leuke dag voor alle aanwezigen. Mooi meegenomen, toch?