Politie Midden- en West Brabant

Overvallers maken geld en PIN-pas buit

OOSTERHOUT NB, 22 mei 2008

Overvallers maken geld en PIN-pas buit

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie kwam in actie na melding van een overval in een woning aan de Maurittsstraat. In de nacht van woensdag 21 mei op donderdag 22 mei kwam de melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. Het bleek dat een 73-jarige Oosterhouter in zijn woning was overvallen door twee mannen. De indringers mishandelden hem en gingen er vandoor met een geldbedrag en de PIN-pas van de man.

Een 73-jarige man werd in de nacht wakker gemaakt door twee inbrekers. De mannen eisten geld van het slachtoffer. Hij werd daarbij mishandeld en bedreigd. De twee daders doorzochten de woning van de bejaarde man en namen een geldbedrag en de PIN-pas van de man mee. Onder bedreiging van nog meer geweld moest het slachtoffer zijn PIN-code bekend maken. Daarna gingen de daders er rond 05.15 uur vandoor.

Het slachtoffer raakte bij het misdrijf licht gewond en heeft zich laten behandelen bij zijn huisarts. Hij is door mensen uit zijn eigen omgeving opgevangen.

De gewaarschuwde agenten ontfermden zich over het slachtoffer en hebben daarna een aangifte van hem opgenomen. Uiteraard heeft de politie de gestolen PIN-pas van de man meteen laten blokkeren. In de loop van de ochtend zijn rechercheurs begonnen met een sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

Op vrijdag 9 mei werd, bij afwezigheid van het slachtoffer, ook al ingebroken in de woning. Bij die inbraak werd eveneens een geldbedrag buitgemaakt. De politie onderzoekt of beide zaken wellicht met elkaar in verband staan. Getuigen of eventuele personen die informatie kunnen geven over een of beide inbraken kunnen zich melden 0900 88 44 (lokaal tarief). Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer