IPP werkt aan inrichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat

22/05/2008 12:59

Instituut voor Publiek en Politiek

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) krijgt een belangrijke taak in het nieuw op te richten Huis voor Democratie en Rechtsstaat, waartoe het kabinet onlangs heeft besloten. Dit blijkt uit de brief die het kabinet gisteren aan de Kamer heeft gestuurd. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft aan het IPP gevraagd bestaande activiteiten uit te breiden en inhoudelijk een aantal zaken voor te bereiden.

Het IPP zal nog dit jaar de bestaande scholierenprogramma's De Haagse Tribune (www.dehaagsetribune.nl) en Wegwijs op het gemeentehuis (www.wegwijsdagen.nl) sterk uitbreiden. Ook wordt dit najaar een nieuwe website gelanceerd. De minister heeft de Tweede Kamer een impressie van de toekomstige activiteiten in het Huis gestuurd. Met een deel van deze activiteiten wordt al volgend jaar gestart, in sommige gevallen in de vorm van kleinschalige experimenten.

Daarnaast heeft minister Ter Horst het IPP gevraagd op korte termijn te zorgen voor tijdelijke huisvesting in de buurt van het Haagse Binnenhof. Op deze tijdelijke locatie worden volgend jaar al ongeveer 25.000 scholieren verwacht. Zij kunnen er door middel van video's, discussies, simulaties en bezoeken aan diverse instellingen kennis maken met de werking van de Nederlandse democratie en rechtsstaat.