Gemeente Bussum

Overhangend groen

De gemeente ontvangt regelmatig signalen van inwoners dat overhangend groen vanuit particuliere tuinen de doorgang op de openbare weg belemmert. Dit brengt de verkeersveiligheid in gevaar.

Overhangend groen kan leiden tot overlast voor voetgangers, blinden, rolstoelgebruikers, mensen met kinderwagens en ook ouderen die met een rollator lopen. Regelmatig worden ze gedwongen van het trottoir te stappen en van de rijweg gebruik te maken om het overhangende groen te ontwijken. We vragen u daarom regelmatig het over de openbare weg hangende groen mee te snoeien.

Controle

De afdeling Wijkbeheer gaat in de maanden mei en juni controleren op overhangend groen.

In deze periode is het mogelijk dat u een brief in de bus krijgt waarin u wordt verzocht het overhangende groen van uw tuin te snoeien. Krijgt u een brief van de gemeente in de bus en heeft u hier nog vragen over, dan zijn de medewerkers van de afdeling Wijkbeheer graag bereid u te adviseren hoe u te werk kunt gaan. U kunt hiervoor contact opnemen met de Servicelijn. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur via tel. (035) 692 88 98.