Stadsdeel Zeeburg

Dagelijks bestuur Zeeburg akkoord met definitieve inrichting Timorplein

Persbericht

22 mei 2008
Het Dagelijks Bestuur van Zeeburg is akkoord met het ontwerp voor de definitieve inrichting van het Timorplein. Met dit ontwerp wordt het Timorplein een hoogwaardig ingericht en open plein dat toegankelijk is voor iedereen. Het plein herbergt meerdere publieke functies. Zo is er bijvoorbeeld een speelplaats voor kinderen, zijn er terrasjes en kunnen er openlucht filmvoorstellingen gegeven worden. Karakteristiek voor de nieuwe inrichting is een zigzaggend element van natuursteen van oost naar west over het plein. Dit element scheidt de diverse functiezones op het plein en zorgt tegelijkertijd voor een verbindend effect.

Stadsdeelwethouder Dennis Straat: "Ik vind het een mooi ontwerp dat tegemoet komt aan een heleboel wensen en voorwaarden. Dat laatste was nog een hele opgave omdat er veel ruimteclaims lagen op een relatief klein stukje openbare ruimte. Daarom is er goed overleg geweest met de buurt en andere betrokkenen. Ook de inspraak heeft nog tot goede aanpassingen geleid."

De inspraakreacties hebben geleid tot een aantal veranderingen en toevoegingen in het definitieve inrichtingsplan. Er komen nu naast de opritten voor minder validen naar het Timorpleingebouw ook geleidelijnen en markeringstegels voor blinden en slechtzienden. De buurttafel verschuift iets zodat het geluid niet direct richting de huizen kaatst. De 23 parkeerplaatsen die rondom het plein verdwijnen worden gecompenseerd in de garage van het nog te bouwen Borneohof aan het Javaplein. Omdat de bouw van het Borneohof later gereed is dan de nieuwe inrichting van het Timorplein, heeft het Dagelijks Bestuur aan de stadsdeelraad voorgesteld om in de tussenliggende periode een aantal tijdelijke parkeerplaatsen in de omgeving te realiseren.

Beslissing stadsdeelraad

De stadsdeelraad neemt op 24 juni 2008 een besluit over het Definitief Voorlopig Ontwerp Timorplein. Als de raad instemt wordt gestart met de voorbereiding van de uitvoering. De planning is in het najaar van 2009 te starten met de werkzaamheden. In het voorjaar van 2010 zal het plein dan klaar zijn.