Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Inspraak Woonvisie 2015 `Kiezen voor mensen'

22 mei 2008
`Een veilig huis voelt als een warm nest'. Zo begint het voorwoord van Germaine Princen (portefeuillehouder Wonen) van de Woonvisie 2015 Kiezen voor mensen. Zo'n woning wenst zij alle bewoners van Oost-Watergraafsmeer toe. Deze hartenwens is de leidraad voor de woonvisie die nu in ontwerp gereed is en door het Dagelijks Bestuur is vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode loopt van 23 mei tot en met 4 juli.

Bewoners kunnen in deze periode hun mening geven over de keuzes die in de woonvisie worden gemaakt.

Kiezen voor mensen

In de woonvisie kiest het stadsdeel voor mensen, wonen, buurten en partners. Het accent ligt hierbij op het verbeteren van de woonsituatie van de mensen met lage en lage-middeninkomens en mensen die willen wonen met zorg. Voor deze laatste groep zijn bijv. speciale zorgwoningen en woonservicewijken nodig. Grote gezinnen wil het stadsdeel aan een passende woning helpen door het aanbieden van maatwerk. In de visie ligt de nadruk op veilig wonen, samen wonen en gezond wonen. Per buurt wordt in de visie een strategie bepaald. Bewoners, corporaties en particuliere verhuurders hebben ook een taak bij de uitvoering van de woonvisie.

Inzage woonvisie

De ontwerp-woonvisie ligt t/m vrijdag 4 juli ter inzage in kamer 111 van het stadsdeelkantoor aan de Helmholtzstraat 61 en in het voorlichtingscentrum van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89.

Of zie de Woonvisie 2015 op deze website.

Informatie/inspraakavond

Op donderdag 5 juni wordt vanaf 20.00 uur een informatie/inspraakavond gehouden in de raadzaal van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89. U kunt dan mondeling reageren op de ontwerp-woonvisie. U kunt tijdens de inspraakperiode ook schriftelijk reageren. Uw reactie kunt u richten aan: het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Reageer