Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 22 mei 2008

* MAN IN WONING OVERVALLEN
ZUID - Een 51-jarige Rotterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woning aan de Pleinweg overvallen. Rond middernacht drong een aantal nog onbekende mannen de woning in en bedreigden de bewoner met een vuurwapen. Met een klein geldbedrag en een flatscreen gingen de daders er vandoor. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart om de identiteit van de overvallers te achterhalen.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ZUID - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagavond gewond geraakt na een schietpartij op het Biezeveld. Kort voor middernacht kreeg het slachtoffer onenigheid met zijn buurman. Tijdens de ruzie werd een schot gelost waarbij de Rotterdammer een beenwond opliep. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Het arrestatieteam heeft in de woning van de verdachte en de omgeving een onderzoek ingesteld. Hij werd niet meer aangetroffen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de verblijfplaats van de verdachte.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING

BLOEMHOF / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond half twee op de Dahliastraat een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige vrouw uit Rotterdam. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Politiemensen hielden de man aan in een woning. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN AAN VOOR FIETSENDIEFSTAL

GROOT IJSSELMONDE / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft woensdagavond rond zes uur op de Baarschootsekreek twee verdachten uit Rotterdam aangehouden voor fietsendiefstal. De mannen, 17 en 22 jaar oud hadden de fietsen gestolen op de Tonnekreek. Beide fietsen werden in beslag genomen. De politie onderzoekt de diefstal.


* POLITIE HOUDT HELER AAN
BEVERWAARD / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft woensdagochtend omstreeks kwart over elf op de Groeninx Van Zoelenlaan een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden voor heling van een fiets. Ter hoogte van het winkelcentrum Keijzerswaard zagen politiemensen de verdachte rijden op een fiets zonder slot. De politie hield hem staande en constateerde dat ook het framenummer van de fiets was verwijderd. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT FIETSENHELER AAN
HILLESLUIS / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft woensdagochtend rond kwart over elf een 29-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden voor heling van een fiets. Op het Breeplein zagen politiemensen een 16-jarig meisje uit Rotterdam rijden op een fiets met een geforceerd slot. Hierop werd het meisje staande gehouden. Na onderzoek bleek de fiets gestolen te zijn. Het meisje verklaarde dat zij de fiets van haar 29-jarige stiefvader had gekregen. De politie maakte tegen hem een proces verbaal op.


* POLITIE HOUDT DRONKEN MAN AAN
OUDE NOORDEN / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft woensdagavond rond kwart voor elf op de Zwaanshals een 56-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte, die onder invloed was van alcohol, beledigde politiemedewerkers die bezig waren met het afhandelen van een aanrijding. De politie sommeerde hem meerdere malen om weg te gaan. Nadat hij hier geen gevolg aan gaf werd de Rotterdammer aangehouden. De politie bracht hem over naar het politiebureau. De verdachte kreeg een proces verbaal voor belediging, openbare dronkenschap en het niet voldoen aan de identificatieplicht.


* POLITIE HOUDT BUURTCONTROLE
OUDE NOORDEN / ROTTERDAM-NOORD - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie in samenwerking met verschillende teams en partners een algemene buurtcontrole gehouden op de Kop van het Oude Noorden. Bij de controle, die woensdag werd gehouden, werkte de politie samen met de volgende diensten: Deelgemeente, Taskforce, Buurt Service Team, Wijk Opbouw Ploeg en StadsToeZicht. Op de Soetendaalsekade, Bergweg en Bergselaan vond een algemene verkeerscontrole plaats tussen woensdagochtend acht uur en woensdagmiddag drie uur. De politie schreef in totaal 24 keer een proces verbaal uit voor onder andere het niet dragen van een autogordel, snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht. Politiemedewerkers viel op dat op een aantal plaatsen in de wijk grofvuil lag. Dit werd doorgegeven aan de betrokken instantie. Tevens controleerde de politie vier horecagelegenheden. Deze bleken in orde te zijn.


* DRIE GEWONDEN NA AANRIJDING
BRIELLE - In de nacht van woensdag op donderdag zijn drie mensen licht gewond geraakt na een aanrijding op de Slagveld. Rond half twee reed de 27-jarige bestuurder uit Hellevoetsluis tegen een houten paal in een wegversmalling. De twee andere inzittenden, een 24-jarige man uit Rozenburg en een 27-jarige plaatsgenoot, raakten licht gewond. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De automobilist is aangehouden.


* PREVENTIE FIETSENDIEFSTAL
ROTTERDAM - Het aantal fietsendiefstallen is verdubbeld in de gemeente Schiedam. Van 174 in de periode van januari tot mei 2007 naar 373 in dezelfde periode dit jaar. De politie is druk bezig met het opsporen van de fietsendieven. Er zijn al meerdere fietsendieven aangehouden. Behalve fietsendieven zijn er ook helers (mensen die een gestolen fiets kopen) aangehouden. De heler is net zo strafbaar als de dief. Degene die een fiets voor een niet-aannemelijk laag bedrag koopt, loopt het risico om een gestolen fiets te kopen en maakt zich hiermee schuldig aan een strafbaar feit. Zo arresteerde de politie dit jaar tot nu toe al 23 mensen die zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal van fiets(en) en/of heling. In geheel 2007 werden 37 mensen aangehouden voor deze feiten.

Wat kunt u doen tegen fietsendiefstal?
Als eigenaar van een fiets is het belangrijk dat u uw fiets goed op slot zet. Om de kans te verkleinen dat uw fiets wordt gestolen en om te zorgen dat de politie uw fiets kan opsporen zijn de volgende punten van belang:
o Zorg dat uw fiets goed geregistreerd en beveiligd is. Zorg dat u de gegevens over het merk, type, kleur, frame nummer en/of ingegraveerde postcode thuis bewaard.
o Beveilig uw fiets met verschillende merken sloten. o Bevestig uw fiets, indien mogelijk, aan een vast object. o Doe bij diefstal direct aangifte bij een politiebureau of via internet. Er worden regelmatig fietsen teruggevonden, waar geen aangifte van gedaan is. De politie kan zonder aangifte de eigenaar van de fiets niet opsporen en geen verdachten aanhouden. o Vermeld bij de aangifte bijzondere kenmerken van uw fiets en de precieze locatie waar de fiets werd gestolen. o Koop geen fiets op straat. Noteer altijd de gegevens van de verkoper en laat deze zich legitimeren.
o Vraag om een aankoopbewijs.
o Koop uw fiets bij een erkende vakhandel.

Meld bijzonderheden
Ziet u iets verdachts, bel dan direct de politie via 112. Heeft het geen spoed, maar wil u de politie wel graag informatie geven, dan kunt u bellen met 0900-8844.


* JONGEN AANGEHOUDEN BIJ CONTROLE OPENBAAR VERVOER

SCHIEDAM - Bij een controle van de RET in het openbaar vervoer werd woensdagmiddag een 18-jarige Schiedammer gevraagd zijn identiteitsbewijs te tonen. Hij weigerde daaraan gevolg te geven en werd vervolgens zeer opstandig. De ter plaatse gekomen politie kon in dat gedrag geen verandering brengen. De politieagenten hielden de agressieve Schiedammer aan, en gebruikten hierbij pepperspray. Hierop kreeg de jongeman bijval van een grote groep jongeren. De politiemensen hebben daarop met assistentie van collega's de rust hersteld.


* POLITIE VINDT GESTOLEN RIJPLATEN TERUG
ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag trof de politie een vrachtauto aan op de Bakkersoordsekade waarop een aantal rijplaten lagen. Na onderzoek bleek dat de rijplaten diezelfde nacht waren ontvreemd in Schiedam. Voor deze diefstal is een 36-jarige Schiedammer aangehouden.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR FIETSENDIEFSTAL

SCHIEDAM - Op woensdagavond rond kwart over zeven kreeg de politie een melding dat een jongen een fietstas in het water nabij de Burgemeester van Haarenlaan had gegooid, en vervolgens hard was weggelopen. Politieagenten viste de tas uit het water. Op basis van getuigenverklaringen hielden politieagenten na een klein onderzoek al snel een 14-jarige jongen aan. De jongen was in het bezit van de fiets, die bij de tas hoorde. De fiets en tas bleken van diefstal afkomstig te zijn. De jonge fietsendief is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLE
OOST - De politie van district Oost heeft woensdagmiddag en -avond om de verkeersveiligheid te vergroten een ASO-controle (Aanpak Scooter Overlast) gehouden op de Wollefoppenweg, Fioringras, Ommoordseweg en het Roer. 50 bromfietsen zijn gecontroleerd. De politie heeft 20 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer het overschreiden van de snelheid, het rijden zonder helm, het rijden met een bromfiets op een fietspad en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Uitgave woensdag 21 mei 2008