ProRail

Persbericht

22-05-2008

Spoorwerkzaamheden in gemeenten Hellendoorn en Wierden

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Dura Vermeer Railinfra het spoor vanaf de Kruidenlaan in de gemeente Hellendoorn tot het spoor ter hoogte van bedrijventerrein Violenhoek in de gemeente Wierden. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van maandag 20 mei tot en met vrijdag 30 mei en zijn een vervolg op de werkzaamheden in maart. In juli keert de aannemer nog een weekeinde terug om het werk af te ronden.
Voor het overladen van spoormaterialen richt de aannemer van 19 tot en met 23 mei een depot in nabij de Kruidenlaan in de gemeente Hellendoorn en nabij het Bolder Pad in de gemeente Wierden. De aannemer vernieuwt het spoor van zaterdag 24 mei vanaf 01.00 uur tot en met maandag 26 mei om 05.00 uur. Van maandag 26 mei tot en met vrijdag 30 mei worden de depots vervolgens weer opgeruimd. De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden zoals het weer, kunnen aanpassingen in de werkzaamheden noodzakelijk maken.

Bij de spoorwerkzaamheden op 24, 25 en 26 mei, die zowel overdag als âs nachts plaatsvinden, zet de aannemer onder andere een werktrein, vrachtwagens, railkranen, (slijp)machines en aggregaten in. Hij probeert de overlast van de werkzaamheden en van het overladen van spoormaterialen zoveel mogelijk te beperken. Het is echter mogelijk dat omwonenden hinder in de vorm van licht en geluid ondervinden. De omwonenden zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd door ProRail.

Afsluiting Bolder Pad
In verband met de werkzaamheden is het Bolder Pad tussen de Westerveenweg en de Dwarsdijk vanaf dinsdag 20 mei 00.01 uur tot zaterdag 31 mei 00.01 uur tijdelijk voor het wegverkeer afgesloten. Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

Gevolgen treinverkeer Nijverdal-Wierden
De werkzaamheden hebben behalve voor omwonenden ook gevolgen voor treinreizigers tussen Nijverdal en Wierden van zaterdag 24 maart 01.00 uur tot maandagochtend 26 mei 05.00 uur. ProRail adviseert reizigers voor het plannen van hun reis www.ns.nl te raadplegen, te kijken op Teletekstpaginaâs 751 en 754 of te bellen met nummer 0900-1475 (⬠0,35 p.m.).

Onderhoud & vernieuwing spoor
In opdracht van ProRail zorgen gespecialiseerde aannemers voor het onderhoud van het spoor (ballastgrind, dwarsliggers en rails), de bovenleiding, seinen en wissels. Door het regelmatig inspecteren en tijdig vervangen van onderdelen plus het snel herstellen van technische storingen blijft het spoor in goede conditie en de veiligheid gewaarborgd. Daarnaast is een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers.

Vragen of klachten over de werkzaamheden?
Voor vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen mensen tijdens kantooruren contact opnemen met het team Publiekscontacten van ProRail via telefoonnummer 0900-77 67 245 (⬠0,20 p.m.). Een e-mail sturen kan naar publiekscontacten@prorail.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.