Gemeente Waalwijk Landgoed Driessen breidt verder uit

Aanleg Noorder Allee gestart

Aannemer Kroeze uit Beesd is maandag 31 maart jongstleden gestart met de aanleg van de derde fase van de Noorder Allee. De Noorder Allee (Weg-om-de-Noord) is de hoofdontsluitingsweg (50 km/h), die om het grootste deel van het stedelijk plan heenloopt. De weg ontlast het lint van Sprang-Capelle van doorgaand verkeer en maakt deel uit van de ring Bernhardstraat - Raadhuisstraat - Van der Duinstraat Kerkstraat - Tilburgseweg - Piet klerkxplein (rotonde). De derde aanlegfase omvat de aansluiting van de Driesserweg in de nieuwbouwwijk Landgoed Driessen met de rotonde aan de Bernhardstraat in Sprang-Capelle. Het werk is mits het weer het toelaat - eind oktober 2008 gereed.

Werkzaamheden Noorder Allee
De aannemer is op maandag 31 maart jongstleden gestart met het uitgraven van de grond waar de nieuwe weg komt te liggen. Daarna wordt er zand en een puinverharding aangelegd.
In het werk komen vier bruggen te liggen over het toekomstige groene venster. Het regenwater wat op de weg valt komt eerst in een regenwaterriool en zal via een filter op de aan te leggen wadi uitkomen.

Hoeveelheden:
46.000 m3 grond/zand verwerken
1750 meter riool aanleggen
5500 meter trottoirbanden aanbrengen
4460 ton asfalt aanbrengen

Meer nieuws
Ook over plandeel De Gaard, Het Fort, de Driesser Velden Oost, het Forum en het Koetshuis is nieuws te melden.
Van Wijlen cultuurtechniek uit Sprang-Capelle is inmiddels gestart met het bouwrijp maken van plandeel het Fort. Dit gaat op korte termijn ook gebeuren in de Driesser Velden Oost. Van Doorn Infra BV gaat dit werk verzorgen. In dit plandeel is voor de bouwvakantie eveneens de autowasplaats gereed voor gebruik.
In plandeel Het Koetshuis zijn ook nieuwe ontwikkelingen. Aannemer Schapers is hier begonnen met de afbouw. Het gaat hier om het trottoir en de parkeerplaatsen.
In De Gaard zijn de laatste werkzaamheden het aanplanten van de openbare ruimte en de aanleg van een wadi (brede, ondiepe greppel waarin regenwater in de bodem infiltreert, of die het water bij zware regenval afvoert) afgerond. Dit maakt De Gaard het eerste plandeel in Landgoed Driessen dat helemaal af is.

Tot slot is aannemer Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV druk doende met de aanleg van de openbare ruimte in plandeel De Villa deel A. Dit werk omvat de aanleg van de straten, de beplanting en de aanleg van het plein dat rond het appartementencomplex De Basilica ligt, voor de Forumwoningen. Op het plein plaatst de gemeente ook het kunstwerk dat door de omwonenden is uitgekozen.

Publicatie datum 15-04-2008