Gemeente Echt-Susteren


Gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen en Roermond onderzoeken woonwensen

De gemeente Echt-Susteren onderzoekt momenteel evenals de gemeenten Leudal, Roerdalen en Roermond de woonwensen van inwoners. Doel van dit onderzoek is antwoord verkrijgen op vragen als hoe tevreden men is met de huidige woonsituatie, of de inwoners verhuisplannen hebben en wat voor soort woning zij dan wensen. De gemeenten voeren dit onderzoek uit met een enquête die onder 27.000 huishoudens verspreid wordt. Hierbij kunnen zij uw hulp goed gebruiken!

Veel huishoudens in de regio ontvangen binnenkort een uitnodigingsbrief en vragenlijst in de brievenbus. De vragenlijst bevat vragen over de huidige woonsituatie, eventuele verhuisplannen en kenmerken van de gewenste woning. Omdat het voor veel starters momenteel lastig is om toe te treden op de woningmarkt, krijgen ongeveer 3.000 thuiswonende jongeren van 18 tot 30 jaar eveneens een vragenlijst toegestuurd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. De verwerking vindt anoniem plaats, de resultaten worden verwacht in oktober 2008.

Een dergelijk onderzoek werd in 2006 al uitgevoerd door gemeente Maasgouw. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen om een regionaal beeld van de woningmarkt te kunnen schetsen. Om deel te nemen kunnen inwoners de schriftelijke vragenlijst invullen óf meedoen via internet. Onder alle deelnemers worden 20 waardebonnen van elk EUR 50,- verloot. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners deelnemen aan het onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de actuele situatie op de woningmarkt.