Project Gemeente Westland

schooljeugd
Strandlessen voor 's-Gravenzandse schooljeugd
Publicatiedatum: 22-05-2008

Het Natuur- en Milieucentrum De Kreekboerderij en de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade organiseren begin juni lessen op het strand voor alle groepen 7 van de basisscholen in 's-Gravenzande. De kinderen voeren in groepjes verschillende opdrachten uit, zoals schelpen en zandkorrels bekijken, een weerbericht maken, een metaaldetector gebruiken, strandjutten etc. Afhankelijk van het getij gaan de kinderen daarna garnalen en krabben vangen en kornetvissen. Bij kornetvissen wordt een net uitgezet in zee dat door de kinderen vanaf het strand door zee getrokken wordt.

Het NME-centrum werkt bij de strandlessen samen met de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade. De reddingsbrigade geeft een rondleiding door haar gebouw, laat de reddingsboten zien en verzorgt een opdracht met verrekijkers. De Reddingsbrigade wil daarmee de kinderen informeren over de gevaren op strand en zee.

Het NME-centrum de Kreekboerderij geeft les aan alle groepen van de basisscholen in 's-Gravenzande. Zo kregen de kleuters dit jaar les over dieren op de kinderboerderij, groep 6 deed onderzoek naar kriebelbeestjes en groep 8 kreeg les over duurzaamheid. Leerkrachten van de basisscholen in 's-Gravenzande kunnen bij het centrum leskisten lenen over diverse natuuronderwerpen. Zij gaan hiermee aan de slag in de klas. Er zijn bijvoorbeeld leskisten over weerinstrumenten, bomen, bodemonderzoek etc.