Gerechtelijke organisatie

Hof heropent onderzoek in stalkingszaak Tweede Kamerlid

's-Hertogenbosch, 22 mei 2008 - In een tussenuitspraak heeft het gerechtshof in 's-Hertogenbosch beslist dat het onderzoek in de zaak tegen een 34-jarige Tilburgse heropend moet worden.

De vrouw stond twee weken geleden in hoger beroep terecht voor het sturen van dreigmails naar een Tweede Kamerlid. Tijdens de beraadslaging na afloop is gebleken dat het onderzoek niet volledig is geweest.

Na afloop van de behandeling van de zaak ter terechtzitting op 9 mei 2008 schorste het hof de voorlopige hechtenis van de verdachte met onder meer als voorwaarde dat zij geen strafbare feiten zou plegen. Inmiddels is bekend geworden dat de vrouw zich kort daarna mogelijk opnieuw schuldig heeft gemaakt aan belaging (van een ander persoon).

De schorsing van de voorlopige hechtenis is per direct opgeheven.

Naar aanleiding van de vordering van de advocaat-generaal tot opheffing van de schorsing van de voorlopige hechtenis heropent het hof het onderzoek in bovengenoemde zaak om het openbaar ministerie en de verdediging in de gelegenheid te stellen zich uit te laten over het voornemen van het hof om opnieuw een onderzoek naar de geestvermogens van de verdachte te laten doen.

Op 12 juni 2008 om 13.30 uur buigt het hof zich opnieuw over de zaak.

LJ Nummer

BD2247

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 22 mei 2008 Naar boven