Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2008

Fietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 20-jarige inwoner van Hengelo is donderdagmorgen 22 mei gewond geraakt bij een aanrijding toen hij met zijn fiets de Haaksbergerstraat in zijn woonplaats over wilde steken.

Donderdagmorgen 22 mei om ongeveer 11.40 uur werd een aanrijding gemeld op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Bleek dat een 20-jarige Hengeloer op zijn fiets over het fietspad van de Haaksbergerstraat had gereden, komende uit de richting van het centrum van Hengelo. Toen de fietser de Haaksbergerstraat over wilde steken werd hij, toen hij bijna aan de overzijde was, aangeraakt door een uit de tegenovergestelde richting komende vrachtwagen met oplegger. De vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 43-jarige man uit Brummen.

De 20-jarige werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. (08-064525)

Bestuurder scootmobiel gewond, geeft geen voorrang aan automobilist

Enter

Een 89-jarige man uit Enter is donderdagmiddag 22 mei gewond geraakt toen hij op de kruising Goorseweg - Zuiderstraat - Stationsweg in zijn woonplaats geen voorrang verleende.

Donderdagmiddag 22 mei werd om ongeveer 13.20 uur een aanrijding gemeld op de kruising Zuiderstraat - Goorseweg - Stationsweg in Enter. Een 89-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Enter verleende, rijdende over de Goorsestraat, geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist, een 50-jarige man ook uit Enter.

De 89-jarige kwam ten val en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-064592)

Automobiliste rijdt onder invloed tegen geparkeerde auto

Holten

Een 65-jarige vrouw uit Holten heeft donderdagmiddag 22 mei haar rijbewijs in moeten leveren, omdat ze onder invloed van de nodige alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden op een parkeerplaats aan de Dorpsstraat in Holten.

Donderdagmiddag 22 mei om ongeveer 12.40 uur werd door een getuige geconstateerd dat op een parkeerterrein aan de Dorpsstraat in Holten een automobiliste tegen een geparkeerde auto aanreed. Toen de politiemensen terplaatse kwamen was de veroorzaakster nog aanwezig en zat nog in haar auto. Toen zij, een 65-jarige vrouw uit Holten, werd aangesproken constateerden de politiemensen alcoholgebruik en werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Aan het bureau was de 65-jarige niet instaat om de ademanalyse te volbrengen en werd door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Wie de eigenaar dan wel eigenaresse is van de auto die op de parkeerplaats is aangereden, is op dit moment nog niet bekend. (08-064577 - 08-064603)

Noot voor de pers:
Jan Camphuis: 053-4555588


---- --