Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (22/5)

BREDA, 22 mei 2008

Man beledigt agent

BREDA: Een 23-jarige man uit Etten-Leur is donderdagochtend rond 02.50 uur aangehouden op de Vismarktstraat. Hij beledigde een agent. Aanleiding was dat een vriend van hem een camera in de toilet van een discotheek vernield zou hebben. Deze man is door medewerkers buiten gezet. Vervolgens kwamen agenten ter plaatse en spraken de vriend op de vernielingen aan. De man uit Etten-Leur begon zich ermee te bemoeien en beledigde de agent. Hij is opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Agenten houden mannen aan met inbrekersgereedschap

ETTEN-LEUR: Een 34-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man uit Etten-Leur zijn donderdagochtend rond 01.15 uur op de Schoonhout aangehouden. Ze worden verdacht van het bij zich hebben van inbrekersgereedschap en een geringe hoeveelheid drugs.

Surveillerende agenten zagen de auto zonder werkend achterlicht rijden op de Parklaan. Daarop reden agenten achter de wagen aan en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder kon geen autopapieren en geen rijbewijs overhandigen. Agenten die de auto verder onderzochten troffen inbrekersgereedschap aan en de medepassagierder had een kleine hoeveelheid cocaine en hasj bij zich. De beide mannen zijn aangehouden. Ook is de auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Bestuurder onder invloed van alcohol

TERHEIJDEN: Op de A59 is woensdagavond rond 21.30 uur een 60-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen dat de man zwaar slingerend over de weg reed. Hij is aangehouden en aan een blaastest onderworpen. Ondanks de medewerking van de man mislukte de blaastest. Daarop is een bloedonderzoek afgenomen. Wel was duidelijk dat de man circa 600 ug/l heeft gedronken. Daarop is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: In een woning in de wijk Westerpark zijn gisteravond rond 19.00 uur twee mannen aangehouden. Een 61-jarige man uit Breda en zijn 40-jarige man stiefzoon uit Vlaardingen worden verdacht van huiselijk geweld. Een conflict liep uit op een strubbeling tussen de mannen en een 26-jarige vrouw. Hierbij werden over en weer trappen uitgedeeld. De mannen zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt twee minderjarigen op voor drugs

BREDA: Twee 17-jarige Bredanaars zijn woensdagmiddag rond 14.30 uur in het Valkenberg aangehouden. Ze worden verdacht van het gebruiken van softdrugs en het in bezit hebben van harddrugs.

Agenten in burger postten in het Valkenberg. Zij zagen de twee jongens een joint opsteken. Daarop maakten ze kenbaar dat ze van de politie waren en hebben de jongens gefouilleerd. Een van de jongens bleek twee gripzakjes met wit poeder bij zich te hebben en een pil. Deze worden onderzocht. Beide jongens zijn meegenomen naar het bureau. De ouders zijn in kennis gesteld.

Auteur: Eefje Klijberg