Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (22/5)

BERGEN OP ZOOM, 22 mei 2008

Vrouw zwaar dronken achter het stuur

ROOSENDAAL: In haar woning in de wijk Kroeven is woensdagavond rond 20.10 uur een 46-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Ze veroorzaakte een ongeval en reed daarna door. Onderzoek wees uit dat ze zwaar beschonken was en niet in het bezit was van een in Nederland geldig rijbewijs.

Op de Burgemeester Schneiderlaan reed de bestuurster tegen een auto aan die voor het rode stoplicht wachtte. Vervolgens reed ze met hoge snelheid door. Getuigen hebben haar kenteken genoteerd en gaven dit door aan de politie. Agenten konden met deze gegevens de vrouw in haar woning aanhouden. Ze is meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de vrouw ruim 6 keer de toegestane hoeveelheid op had. Ze blies 1460 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Ook is ze niet in het bezit van een in Nederland geldig rijbewijs. De vrouw is meegenomen naar het bureau.

Vonnisklant opgepakt

ZEVENBERGEN: De politie arresteerde een 35-jarige man uit Teteringen vanwege een nog openstaand vonnis. Dat gebeurde op woensdagmiddag rond 13.45 uur op de Provincialeweg. De politie zag de man rijden en hielden hem aan omdat hij nog een straf open had staan. Hij moet nog 60 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de ten uitvoerlegging van dit vonnis.

Man rijdt op motor met valse kentekenplaat

ROOSENDAAL: Een 19-jarige man uit Hoeven is rond 18.30 uur op de Ettenseweg aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden op een motor met een valse kentekenplaat. Een oplettende agent zag de motor rijden. Uit onderzoek bleek dat het kentekenplaat hoorde bij een ander merk motor dan die waar de verdachte op reed. De agent hield de man hierop staande. Uit onderzoek bleek ook dat de man geen geldig rijbewijs had. Hij is meegenomen naar het bureau. De motor is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Winkeldieven opgepakt

ROOSENDAAL: Bij een kledingzaak op de Markt heeft woensdagmiddag rond 13.45 uur een 15-jarige jongen kleding meegenomen zonder deze af te rekenen. Hij had in de kleedkamer de etiketten eraf gehaald. De drie broeken hadden een waarde van circa 75,-. De jongen is door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Hij is meegenomen naar het bureau.

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige meisje uit Rilland is in een schoenenzaak op de Zuivelstraat aangehouden. Ze wordt verdacht van winkeldiefstal. Ze had enkele slippers meegenomen zonder te betalen. Ze is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Eefje Klijberg