Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (22/5)

OOSTERHOUT NB, 22 mei 2008

Arrestatie ter zake huiselijk geweld

MADE De politie heeft woensdagavond met toestemming van de officier van justitie een 42-jarige man in zijn woning aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 36-jarige echtgenote heeft dinsdag 20 mei jl. aangifte gedaan. Hij zou, zo verklaart zij, haar afgelopen zondagavond in de woning hebben bedreigd en mishandeld.

Het slachtoffer verklaart dat zij en haar man ruzie hadden gekregen. Vervolgens had hij haar uitgescholden en haar enkele keren zowel met de vlakke hand als met de gebalde vuist in het gezicht geslagen. De huisarts constateerde dat de vrouw tengevolge van de mishandeling een hersenschudding had opgelopen. De verdachte gaf toe dat hij zijn vrouw geslagen had. Hij is in verzekering gesteld.

Baldadige jongens aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft woensdagmiddag op de Poolsestraat bij de supermarkt twee 12-jarige jongens uit Sprang-Capelle en een 13-jarge Waalwijker aangehouden ter zake badadig gedrag. De jongens waren bij de overkapping van de winkelwagens gaan zitten. Vervolgens hadden ze tegen een plastic raam geslagen en er tegen aan getrapt waardoor het losraakte. Een passant die er wat van zei werd uitgescholden. De jongens renden weg maar zijn aangehouden door de politie. Vermoedelijk worden zij doorverwezen naar Halt.

WAALWIJK : De politie heeft woensdagmiddag op de Markt, Stationsstraat en Grotestraat gecontroleerd op de naleving van het bord gesloten verklaring voor fietsers en bromfietsers. Er werden 19 overtreders op de bon geslingerd.

Bromfiets en snelheidscontrole in Dongen

DONGEN: De politie heeft donderdagmiddag op de Klein Dongenseweg een snelheids- en bromfietscontrole gehouden. Er werd met een lasergun gecontroleerd op snelheid. Er kregen zes automobilisten een bon, de hoogst gemeten snelheid, zonder correctie was 97 km / uur. Er werden vier bromfietsen gecontroleerd, waarvan er één niet voldeed aan de toegestane constructiesnelheid (opgevoerd) en 72 km / uur haalde, de bestuurder kreeg een bekeuring.

Politie Oosterhout houdt grote verkeerscontrole
82 bekeuringen bij verkeersactie

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmiddag op de Oldenneellaan, de Sint Antoniusstraat, de Europaweg, de Pasteurlaan, de Meerstoel, de Keiweg, de Tilburgseweg, de Apollostraat en de Burgemeester Holtroplaan een grote verkeerscontrole gehouden. Het doel van de actie is om de verkeersveiligheid te bevorderen. Zo werd er onder meer gelet op verlichting, het dragen van de gordels, niet handsfree bellen en het rijden op een opgevoerde bromfiets. In totaal werden 82 bekeuringen uitgeschreven. Opvallend veel overtredingen werden geconstateerd met betrekking tot het niet dragen van de autogordels, maar liefst 53 x werd hiervoor een bon uitgereikt.

Dit waren de resultaten.

-35x gordel

- 17x overschrijding van de max.constructiesnelheid bromfiets
-10x vordering rijbewijs ter inzage

- 4x negeren rode verkeerslichten

- 3x rijden over een fietspad

- 2x bromfiets niet verzekerd.

- 2x niet in het bezit rijbewijs bromfiets

- 1x verlichting bromfiets (avond)

- 1x defecte gashendel bromfiets

- 1x niet handsfree bellen

- 1x rijden over een voetpad

- 1x bromfiets zonder helm

- 1x bromfiets zonder kenteken

- 1x gladde band achter bromfiets

- 1x geen auto verzekering

- 1x negeren van het stopteken auto

Politie onderzoekt brandstichting

ANDEL: Vannacht is omstreeks 00.20 uur een auto in brand gestoken die geparkeerd stond achter een woning aan de Hoge Maasdijk. Er is een brandbare vloeistof over het spatbord uitgespreid waarna er brand gesticht is. De brandweer kwam ter plaatse. De brand werd echter snel geblust door de buren die brandblussers paraat hadden. Er is door de eigenaar aangifte gedaan. De voorzijde aan de bestuurderskant heeft in brand gestaan. De politie onderzoekt de zaak en de mogelijke achtergronden van deze brandstichting.

Diefstal visacard in Bureau Brabant

GEERTRUIDENBERG: Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan de diefstal van een visa-card in Geertruidenberg. Op dinsdag 6 november 2007 is uit een huisartsenpraktijk een visa-card en geld uit de handtas van een vrouw gestolen. Twee dagen later krijgt zij via Visa Master Card bericht dat er in korte tijd erg veel transacties zijn geweest met haar Visa-card. Dan ontdekt de vrouw ook pas dat de visa-card en geld uit haar portemonnee weg is. Van een van de betalingen met de visa-card zijn bewakingsbeelden. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 26 mei om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 27 mei om 17.00 uur.

Auteur: Willem van Hooijdonk