Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 22-05

TILBURG, 22 mei 2008

Twee aanhoudingen na steekpartij

OISTERWIJK: De politie hield woensdagmiddag een 17-jarige inwoner van Moergestel aan als verdachte na een steekpartij. Dinsdagavond kreeg de politie melding van een steekpartij aan de Lindberghlaan. Een
18-jarige inwoner van Oisterwijk verklaarde hier in zijn been te zijn gestoken na een uit de hand gelopen woordenwisseling. Hij had een flinke wond in zijn been en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte een onderzoek. Het onderzoek leidde naar de 17-jarige verdachte.

De verdachte verklaarde op zijn beurt te zijn aangevallen door meerdere personen. Met name de 18-jarige aangever had hem hierbij rake klappen en trappen verkocht. Hij zou het mes hebben getrokken te verdediging. De verdachte is in verzekering gesteld.

Naar aanleiding van zijn verklaring hield de politie donderdag de
18-jarige aangifte aan voor mishandeling. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Hij deed na zijn aanhouding direct aangifte van zware mishandeling tegen de verdachte uit Moergestel.

Verdachte aangehouden na aangifte mishandeling kinderen

OISTERWIJK: De politie hield op woensdagavond een 20-jarige man uit Heukelom aan. De man zou op een groep spelende kinderen zijn ingereden met een auto en zou één van hen bij de keel hebben gegrepen en op de grond hebben gegooid. Het 8-jarige kind uit Oisterwijk liep hierbij een bloedneus op. De moeder van de jongen deed aangifte. Ook de moeder van een 12-jarige jongen uit Oisterwijk deed aangifte. Haar zoon was hardhandig door de man vastgepakt, aldus de aangifte.
De politie kwam na enig onderzoek uit bij de 20-jarige verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

De kinderen zouden op een veldje aan de Wim van Baaststraat hebben gespeeld. Dit stuk grond is niet bedoeld als speelveld en de eigenaar had ze al eerder gewaarschuwd niet meer op het veld te komen. De
20-jarige verdachte zou nog eens poolshoogte nemen toen hij de kinderen opnieuw aantrof.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Scooterrijder rijdt in op politiebiker

TILBURG: Op woensdagmiddag zagen surveillerende bikers van de politie een scooter rijden met hierop twee personen. De twee droegen geen helm en kregen een stopteken. De bestuurder leek te stoppen, maar gaf op het laatste moment vol gas. De 18-jarige man reed op een politieagente in, waardoor beiden ten val kwamen. De man liep hierbij lichte verwondingen op. De agente bleef ongedeerd. De bestuurder is aangehouden voor poging doodslag danwel poging tot zware mishandeling. Hij is in verzekering gesteld en verhoord.
De politiemedewerkster heeft aangifte gedaan.

Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Ook kreeg hij twee bekeuringen, voor het niet dragen van een helm en het niet op de eerste vordering tonen van een kentekenbewijs.

Zoon (21) probeert vader te steken

UDENHOUT: De politie heeft donderdagmiddag rond 11.45 uur aan de Brabantsehoek een 21-jarige man uit Oirschot aangehouden wegens poging tot doodslag. Zijn vader, een 51-jarige Udenhouter, heeft aangifte gedaan, omdat zijn zoon hem donderdagmorgen bij zijn bedrijf aan de Spoorakkerweg heeft geprobeerd met een mes te steken. Het tweetal leeft al langer in onmin met elkaar. Agenten reageerden rond 11.30 uur op een melding van een medewerker van een nabijgelegen bedrijf dat de zoon zijn vader achter na zat. De man uit Oirschot is op het bureau in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor stelen borden

TILBURG: De politie hield op donderdagochtend om 04.30 uur een
35-jarige man uit Tilburg aan voor het stelen van aluminium borden. De man werd door surveillerende politiemensen gezien, toen hij met borden met hierop 'te koop' rondreed. Hij had ook een betonschaar in zijn bezit. De borden en de betonschaar zijn in beslag genomen. De verdachte is op de Vlashoflaan aangehouden en ingesloten. Tijdens verhoor verklaarde hij de borden bij wijze van grap te hebben meegenomen.

Man aangehouden voor steken buurman

TILBURG: De politie hield op woensdagavond een 55-jarige man uit Tilburg aan voor het steken van een 63-jarige buurman. De twee, bekenden van elkaar, kregen in de nacht van 17 op 18 mei ruzie. De
55-jarige man zou de aangever hierbij hebben gestoken. Hij hield een kleine steekwond over op het lichaam en meldde het voorval 18 mei bij de politie. De man deed aangifte. De politie stelde een onderzoek in. De verdachte bekende bij verhoor ruzie te hebben gehad met de man en hem te hebben gestoken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkeldief probeert drank te stelen

TILBURG: Een medewerker van een winkel aan de Broekhovenseweg betrapte woensdagavond een winkeldief. De man werd bij de kassa aangesproken door een beveiligingsmedewerker, omdat hij zichtbaar iets onder zijn kleding verborg. De man reageerde erg agressief en bleek drie flessen port onder zijn kleding te hebben. De 42-jarige man uit Tilburg is aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek nog een winkelverbod te hebben voor de betreffende winkel tot begin 2009. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Onderbroekendief aangehouden

TILBURG: Op woensdagmiddag zag een klant van een winkel aan de Juliana van Stolbergstraat een winkeldiefstal gebeuren. Een man nam een aantal kledingstukken weg en verliet de winkel zonder te betalen. De klant waarschuwde het winkelpersoneel. De winkeldief probeerde de kleding in een naburige winkel te verbergen en later op te halen. Een getuige had dit echter gezien en de kleding teruggebracht naar de winkel waar het eerder werd ontvreemd. De politie kon aan de hand van een signalement een 50-jarige man uit Tilburg aanhouden. Hij is met een schikking van
170,- in vrijheid gesteld. .

Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is woensdagmiddag kort 15.30 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn echtgenote belde de politie, nadat ze door hem was mishandeld in hun woning in de wijk Groenewoud. Er ontstond ruzie nadat de vrouw een sms-je had gekregen van een kennis. De man deelde enkele klappen uit. Op het bureau betuigde hij spijt. De man is donderdagmorgen heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie schrijft 71 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

TILBURG: De politie van team Binnenstad heeft woensdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden op de kruising Hart van
Brabantlaan-Hazelaarstraat. De controle duurde van 14.00 tot 16.30 uur en er werden enkele honderden personeanuto's, taxi's en brom- en snorfietsen gecontroleerd. In totaal werden er 71 bekeuringen uitgeschreven. Ze waren als volgt verdeeld:

Auto's en taxi's:

- Niet dragen gordel:14

- Mobiel bellen: 7

- Rijden zonder rijbewijs: 1

- Niet tonen rijbewijs op eerste vordering: 7

- Door rood verkeerslicht rijden: 7

- Te weinig profiel op band: 1

- Kind onder 12 jaar niet in kinderzitje:1

Brom- en snorfietsen

- Niet dragen helm: 3

- Geen bromfietscertificaat tonen op 1e vordering: 6
- Geen rijbewijs/bromfietscertifaat hebben: 2

- Geen kentekenbewijs tonen: 8

- Constructiesnelheid te hoog: 5

- Geen kentekenplaat:1

- Geen verzekering:1

- Geen kinband: 1

- Snelheid te hoog: 3

- Geen achterrem: 1

- Geen rem: 1

- Door rood verkeerslicht rijden: 1

Auteur: Inge Rijgersberg / Andre van den Hul