Gemeente Waalwijk Nieuwe fase herontwikkeling Raadhuisstraat 13-15

Belangstellenden kunnen schetsplan indienen

Het college van Waalwijk heeft op 18 maart jl. een besluit genomen over het proces om te komen tot herontwikkeling van de historische panden Raadhuisstraat 13-15 in Waspik. Dit proces moet er toe leiden dat eind mei/begin juni bekend is welke partij de herontwikkeling ter hand neemt en welke invulling de locatie krijgt. Het college nodigt belangstellenden uit een globaal schetsplan in te dienen. Dit kan tot uiterlijk week 20
(12 mei 2008).
Het college heeft tevens besloten dat binnenplanse vrijstelling van het geldende bestemmingsplan mogelijk is. Dit betekent dat naast wonen, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening ook detailhandel en horeca mogelijk is. Voor deze twee laatste functies gelden extra voorwaarden: zo mag de voorzieningenstructuur in Waspik niet uit balans raken en moet er ruimte zijn voor voldoende parkeerplaatsen.

Randvoorwaarden en gunningcriteria
Andere randvoorwaarden voor de herontwikkeling hebben betrekking op (het behoud van) de monumentale waarde van de panden, archeologische onderzoek, de parkeernormen en milieu- en bouwzaken. De minimale verkoopprijs van de twee panden is vastgesteld op 550.000. Verder is er een aantal gunningcriteria vastgesteld die gewogen worden bij de beoordeling van de plannen. Deze criteria zijn: tijdsplanning (hoe sneller, hoe beter), de monumentale waarden, de bijdrage aan de leefbaarheid in Waspik en de prijs (de hoogste bieder scoort het best op dit onderdeel).

Planning
In de week van 21 april kunnen belangstellenden de panden bezichtigen, waarna in de week van 28 april een open spreekuur is waar men vragen kan stellen. De plannen kunnen worden ingediend tot 12 mei 2008. De toetsing vindt plaats in week van 19 mei. Uiteindelijk neemt het college eind mei/begin juni een principebesluit over de ingediende plannen.

Publicatie datum 09-04-2008