Gemeente Waalwijk Innemen collegestandpunt over onderzoeksrapport Waspik

College van Waalwijk neemt volgende week standpunt in over onderzoeksrapport Waspik

Op donderdag 10 april jongstleden heeft minister mevrouw drs. C. P. Vogelaar het onderzoeksrapport Racistische overlast in Waspik, analyse van aanpak en lessen voor gemeenten, naar de gebeurtenissen in Waspik rond een Liberiaans gezin, in Waalwijk in ontvangst genomen. Zij kreeg het eerste exemplaar overhandigd door burgemeester drs. A.M.P. Kleijngeld van de gemeente Waalwijk, waartoe Waspik behoort. Het onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijk Interventieteam, ondersteund door FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling.

Het college bespreekt vrijdag 11 april het onderzoeksrapport. Deze bespreking heeft een oriënterend karakter. Dinsdag 15 april aanstaande neemt het college een standpunt in naar aanleiding van het onderzoeksrapport. Dan informeert zij de fractievoorzitters hierover alvorens naar buiten te treden met dit standpunt.

Op donderdag 17 april aanstaande heeft er een extra raadsvergadering plaats over het onderzoeksrapport. Deze vergadering start om 19.30 uur in de nieuwe raadzaal.

Publicatie datum 11-04-2008