Gemeente Waalwijk EU-medewerkers vertellen over Europa

In het kader van het EU Back to school project geven op maandag 14 april twee EU-medewerkers op hun vroegere middelbare school - het Dr. Mollercollege - verschillende gastlessen over Europa. Zij gaan in gesprek met leerlingen over hun werk en hun betrokkenheid bij Europa.

Op het Dr. Mollercollege worden de gastlessen verzorgd door Guido Tielman, werkzaam bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU in Brussel, en Hans Gilbers, werkzaam bij de Raad van Ministers in Brussel.

In totaal doen ruim 350 Nederlandse EU-medewerkers die werken in Brussel, Luxemburg en Straatsburg mee aan het project. Door het EU Back to school project wordt Europa concreter gemaakt voor middelbare scholieren. Hun oud-schoolgenoot geeft Europa een gezicht en brengt de dagelijkse praktijk van de EU dichterbij hun leefwereld. Leerlingen krijgen een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan iemand die dagelijks in en met Europa werkt. Dit geeft hen ook meer zicht op wat ze met hun eigen opleiding in Europa kunnen bereiken.

Het project is een initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Publicatie datum 11-04-2008