Gemeente Dongen


Subsidie voor toerisme gemeente Dongen

De gemeente Dongen heeft woensdag 21 mei van het Regionaal Economisch Actie Programma Recreatie en Toerisme en de Stichting Hart van Brabant een bedrag van 25.000,- gekregen voor het ontwikkelen van recreatieve en toeristische producten. Bij de IJzertijdboerderij overhandigde de heer T. ter Huurne symbolisch een cheque aan portefeuillehouder Joop Velthoven.

De heer Ter Huurne en wethouder Velthoven.
Om recht te doen aan de ambities van de regio Midden-Brabant op het terrein van toerisme en recreatie ondersteunen het REAP en de Stichting HvB projecten in deze sector met een financiële bijdrage. Intensivering van samenwerking op lokaal en regionaal niveau vormt daarbij een belangrijk speerpunt. Beide organisaties kennen daarom aan de oprichting en stimulering van de lokaal toeristische platforms, zoals het TRAP-form Dongen, een hoge prioriteit toe.

Promotie
Het voor subsidie ingediende actieprogramma 2008 van het TRAP-form Dongen heeft vooral betrekking op promotie, communicatie en het versterken van de samenwerking tussen de verschillende partners. Het programma vormt een samenhangend pakket van een zestal projecten en acties: opstellen en uitvoeren van een promotieplan, maken van een op maat gesneden pakket van arrangementen, opstellen en vaststellen taken en functies voor de lokale VVVs, opstellen en uitvoeren van een bankenplan, organiseren van een toeristisch-recreatieve markt en nieuwe folders voor wandel- en fietsroutes (waaronder themaroutes). De totale kosten van het jaarprogramma bedragen 50.000,-; de gemeente neemt daarvan 25.000,- voor haar rekening.

Complimenten
Wethouder Velthoven maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezige TRAP-formleden te complimenteren: "De subsidie laat zien dat we op de goede weg zijn. Steeds meer projecten komen van de grond. Neem bijvoorbeeld de toeristische markt, die zaterdag 24 mei voor de derde keer plaatsvindt. De deelnemerslijst wordt steeds groter. Ook een compliment richting de aanwezige wandelgidsen. Zij hebben sinds de start vorig jaar inmiddels honderden mensen rondgeleid in onze mooie gemeente. En tot slot de IJzertijdboerderij: vijf jaar geleden was het hier nog een kale vlakte, maar nu kun je de IJzertijd echt ervaren. Heel veel belangstellenden weten inmiddels de weg naar deze bijzondere trekpleister te vinden."

TRAP-form-Dongen
Het TRAP-form Dongen is opgericht bij het opstellen van het Toeristisch Recreatief Actieplan (TRAP). Het bestaat uit ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector, aangevuld met ondernemers uit andere sectoren, de gemeente Dongen en vertegenwoordigers vanuit de cultuursector, VVV, dorps- en wijkraden, natuur en milieu. Doelstelling van het platform is uitvoering te geven aan het Toeristisch Recreatief Actieplan en het op een duurzame wijze bevorderen van het toerisme in de gemeente Dongen. Het TRAP-form bestaat ongeveer drie jaar en fungeert als overlegorgaan en initiatiefgroep. Voorbereiding en uitvoering van projecten gebeurt in nauw overleg met de direct betrokkenen.